Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.2°C18.5°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.8°C15.6°C
3 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.4°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.9°C17.7°C
3 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
2 BF 67%
Καταγγελία του Νίκου Παππά: Ο Παπαουλάκης έκανε τις δοσοληψίες με τους καναλάρχες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καταγγελία του Νίκου Παππά: Ο Παπαουλάκης έκανε τις δοσοληψίες με τους καναλάρχες

Ενώ η Νέα Δημοκρατία προσπαθεί να συμμαζέψει τον θόρυβο που σηκώθηκε στην αποκάλυψη ότι ο αντιπρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Τηλεπικοινωνιών (ΕΕΤΤ) λειτουργούσε ως σύμβουλος της "σκιώδους" αρμόδιας της Ν.Δ. για την Ψηφιακή Πολιτική Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου, οι διαδικασίες έρευνας και τυχόν πειθαρχικών διώξεων έχουν πάρει τον δρόμο τους.

Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) συνεδρίασε χθες και εξέτασε το «θέμα Παπαουλάκη». Ωστόσο, δεν έλαβε καμία απόφαση και θα συνεχίσει τη συνεδρίαση για το ίδιο θέμα την ερχόμενη Τρίτη. Πληροφορίες από την ανεξάρτητη αρχή αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των μελών της, η ενέργεια του αντιπροέδρου κρίνεται ως καταδικαστέα, καθώς, όπως αναγνωρίστηκε, δεν μπορεί να εμπλέκονται μέλη της αρχής σε κομματικές διαδικασίες. Αντίθετα, θα πρέπει να κρατούν αποστάσεις, τόσο από τα κόμματα όσο και από την αγορά. Ωστόσο, δεν είναι σαφές εάν η αρχή θα συναινέσει για την παραπομπή του Ν. Παπαουλάκη στα πειθαρχικά όργανα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη συνεδρίαση της ΕΕΤΤ ο Ν. Παπαουλάκης είπε ότι θεωρεί πως δεν έχει πράξει τίποτα μεμπτό και ότι δεν είναι σύμβουλος της Ν.Δ. Σημειώνεται ότι ο νόμος για τη λειτουργία της ΕΕΤΤ προβλέπει αποκλειστική απασχόληση για τον πρόεδρο και τους δύο αντιπροέδρους και ασυμβίβαστο για οποιαδήποτε άλλη θέση, έμμισθη ή άμισθη.

Το ασυμβίβαστο του εν ενεργεία αντιπροέδρου της ανεξάρτητης αρχής με την ταυτόχρονη ιδιότητα του συμβούλου, έστω και άτυπου -ακόμα περισσότερο μάλιστα-, ενός κόμματος, δηλαδή της Νέας Δημοκρατίας, εγείρει και πολιτικά ερωτήματα. Πολύ περισσότερο που ο εν λόγω αντιπρόεδρος έχει βρεθεί στο παρελθόν σε κομβικές θέσεις, από τις οποίες έχει εξυπηρετήσει κατά κόρον τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών, μέσω της αδειοδότησης της Digea, μέσω της ενορχήστρωσης του "μαύρου" της ΕΡΤ, αλλά και της αλλοίωσης του χάρτη τηλεοπτικών συχνοτήτων, με τη μείωση των σημείων εκπομπής, που άφησε χωρίς τηλεοπτικό σήμα πολλά σημεία της περιφέρειας.

Πολιτικό ζήτημα

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς κατήγγειλε χθες στον ρ/σ Στο Κόκκινο ότι ο Ν. Παπαουλάκης ήταν αυτός που έκανε τις δοσοληψίες με τους ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών για τον διαγωνισμό του φάσματος των συχνοτήτων, στο γραφείο στελέχους της Ν.Δ. Συμπλήρωσε επίσης ότι η ΕΕΤΤ κινεί τις σχετικές διαδικασίες, «τις οποίες και εμείς θεωρούμε αυτονόητες», όπως είπε.

«Υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, υπογραμμίζοντας ότι «η Ν.Δ. χρησιμοποίησε στο παρελθόν τις ανεξάρτητες αρχές, τοποθετώντας στελέχη από τον σκληρό πυρήνα της κομματικής της συγκρότησης».

Επίσης, μείζον πολιτικό ζήτημα είναι, κατά τον υπουργό, και «η αίσθηση ότι η συμβουλευτική σχέση αυτού του είδους μπορεί να διαφημίζεται, τη στιγμή που προβλέπεται σαφέστατα από τον νόμο ότι δεν μπορεί κανένα μέλος της ανεξάρτητης αρχής να έχει σχέση έμμισθου ή άμισθου συμβούλου οπουδήποτε αλλού. Για τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους έχουμε αποκλειστική απασχόληση. Η ανεξάρτητη αρχή υποτίθεται ότι παίρνει μια απόσταση από τον σκληρό πυρήνα της πολιτικής αντιπαράθεσης και από τα επιμέρους συμφέροντα στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και των ταχυδρομείων. Ρυθμίζει ως έντιμος διαιτητής» το πώς λειτουργεί η αγορά, στα ζητήματα του ανταγωνισμού, συμπλήρωσε.

Με ανακοίνωση της η ΠΟΣΠΕΡΤ καταγγέλλει τον Ν. Παπαουλάκη «όχι μόνο σαν το μακρύ χέρι των 'πραξικοπηματιών του μαύρου' στην ΕΡΤ και συνυπεύθυνο για την τεράστια ζημία που υπέστη εξ αυτού το Ελληνικό Δημόσιο, αλλά και ως 'σύμμαχο' και μάλιστα πολύ χρήσιμο, εκείνων των εκπροσώπων του μιντιακού και πολιτικού κατεστημένου που ήθελαν και θέλουν να διατηρήσουν τα κακώς και υπογείως παράνομα 'κεκτημένα' τους χωρίς κανένα απολύτως κόστος, εις βάρος της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL