Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.6°C
2 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
13.8°C16.2°C
2 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.6°C19.0°C
2 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
23.8°C26.8°C
6 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
0 BF 100%
Κόμμα... τρολ η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόμμα... τρολ η Ν.Δ.

Τελικά, η προσβλητική ταύτιση των διεμφυλικών με ψυχασθενείς οι οποίοι βλέπουν εξωγήινους φαίνεται πως δεν ήταν ατυχής αυτοσχεδιασμός του Κυρ. Μητσοτάκη. Η χθεσινή διαρροή κύκλων της Ν.Δ., που καλεί την κυβέρνηση της χώρας να απαντήσει "στο εύλογο ερώτημα των πολιτών 'τι πίνετε και δεν μας δίνετε'" δείχνει ότι στην αξιωματική αντιπολίτευση μετατρέπεται από κόμμα καταστροφολογίας σε κόμμα... τρολ!

Πόσο μάλλον -και αυτό είναι το χειρότερο- που επέλεξε μια πεζοδρομιακή έκφραση για να "φουσκώσει" επικοινωνιακά ένα θέμα που και πάλι άπτεται της υγείας (χρήση ιατρικής κάνναβης) και των επενδύσεων και όχι κάποιων ψυχοτρόπων ουσιών, όπως τεχνηέντως διαδίδουν η Ν.Δ. και οι βουλευτές της, από τον Οικονόμου έως τον Γεωργιάδη.

Παρενθετικά, για τους μεγαλύτερους σε ηλικία αναγνώστες: Το πολιτικό επικοινωνιακό παιχνίδι "παίζεται" πλέον -χρόνια τώρα στο εξωτερικό, όλο και περισσότερο τελευταία και εδώ- στο Διαδίκτυο και δη στα κοινωνικά δίκτυα. Twitter, Facebook κ.λπ. χρησιμοποιούνται για να διακινηθούν εύκολα, ανέξοδα, ανώνυμα και μαζικότατα ειδήσεις ή φήμες. Μην ξεχνάμε ότι, με αφορμή τις εκλογές στις ΗΠΑ αλλά και στη Γαλλία, Facebook και Google αναγνώρισαν ότι χρησιμοποιήθηκαν για τη διάδοση fake news. Ξέσπασε, μάλιστα, ολόκληρη διαμάχη για το κατά πόσο επηρέασαν το εκλογικό αποτέλεσμα και αν και πόσο διακινήθηκαν από ξένες δυνάμεις.

Ας επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Από όταν οι οικονομικές ειδήσεις άρχισαν να δείχνουν ότι η εικόνα της χώρας αλλάζει, από όταν οι διεθνείς παράγοντες άρχισαν να αναγνωρίζουν την εντυπωσιακή βελτίωση και έτσι να αποδομούν το καταστροφολογικό αφήγημα της αντιπολίτευσης, αλλά και από όταν όλο και περισσότεροι συμπολίτες μας άρχισαν να βλέπουν στην καθημερινότητά τους βελτιώσεις σε κρίσιμους τομείς, όπως είναι η Υγεία, ακριβώς από τότε άρχισε να φουντώνει το κύμα μη ειδήσεων και φημών, που προσπαθούν να θολώσουν την εικόνα και να αμαυρώσουν το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς - όπως λένε επισήμως και οι ίδιοι...

Στην αρχή είχαμε τα κοινωνικά δίκτυα. Τώρα πια -με τη βοήθεια και της αλλαγής ιδιοκτησίας κάποιων μέσων- η "τρολιά" άρχισε να περνάει στα δημοσιογραφικά μέσα. Με αποτέλεσμα να στήνονται ανύπαρκτα θέματα, από την Ελληνικός Χρυσός που δεν συζητήθηκε στο Eurogroup, αλλά τέθηκε ως ερώτημα στον έκπληκτο Ντάισελμπλουμ, μέχρι τα μέτρα του ΔΝΤ, που διέψευσε η Λαγκάρντ, και, βέβαια, τον χθεσινό ορυμαγδό περί... "κάνναβης με σχέδιο Καρανίκα". Αυτό το παιχνίδι υπηρετεί πλέον η Ν.Δ., που αντί για το βιβλιοπωλείο FreeThinkingZone, θα έπρεπε να επιλέξει για την παρουσίαση του νέου επικοινωνιακού της επιτελείου, όποτε γίνει, κάποια... twilight zone.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL