Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Π. Σκουρλέτης: Παρακαταθήκη η γενναιότητα της αμφισβήτησης και η τόλμη της διεκδίκησης για ελεύθερη ζωή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Παρακαταθήκη η γενναιότητα της αμφισβήτησης και η τόλμη της διεκδίκησης για ελεύθερη ζωή (Video)

προσθέτοντας ότι «προστατεύουμε τη μνήμη του μεγαλείου ενός λαού που όχι μόνο άντεξε 3,5 χρόνια επώδυνης κατοχής αλλά αναδύθηκε πιο δυνατός και ίσως πιο αθώος από ότι οι καιροί αξίωναν».

Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε ότι σαν σήμερα η Αθήνα απελευθερώθηκε από το λαό της ο οποίος εκείνο το πρωί της 12ης Οκτωβρίου βιώνει ένα τέλος εποχής όταν η ελληνική σημαία υψώνεται ξανά στην Ακρόπολη. Στο επίπεδο της ιδεολογικής σκέψης της δράσης και της πολιτικής στράτευσης η ημέρα της απελευθέρωσης αναδεικνύει μια εντελώς διαφορετική Αθήνα. Είχαν ανατραπεί οι πολιτικοί ιδεολογικοίκαι κοινωνικοί συσχετισμοί από τη δικτατορία του Μεταξά. Το γεγονός της ριζοσπαστικοποίησης του ελληνικού λαού ενός σημαντικού τμήματος του ελληνικού λαού δημιουργεί νέα δεδομένα στη συζήτηση για την επόμενη μέρα και όλα φαίνονται δυνατά. Εκ των υστέρων η ανάπαυλα αποδείχθηκε μικρή με αποκορύφωμα τα Δεκεμβριανά.

«Την ημέρα της αντιφασιστικής νίκης ο λαός της Αθήνας νοιώθει δικαιωμένος και ελεύθερος να εκφράσει τις νέες αξίες που σφυρηλάτησε στο αμόνι του πολέμου» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

Μιλώντας για το σήμερα αναφέρθηκε στις «αποκρουστικές θεωρίες των δύο άκρων και των ανιστόρητων εξισώσεων. Οι θλιβεροί επίγονοι του φασισμού ονειρεύονται παλινορθώσεις και προβάλλουν το μίσος και τον ολοκληρωτισμό τους ως τη λύση στην υλική και αξιακή κρίση της Ευρώπης. Η απάντηση είναι προφανής περισσότερη δημοκρατία, ενίσχυση της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς.»

«Η γενναιότητα της αμφισβήτησης και η τόλμη της διεκδίκησης για ελεύθερη σκέψη και ελεύθερη ζωή ως την παρακαταθήκη εκείνων των ημερών» υπογράμμισε κλείνοντας την ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL