Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.0°C23.4°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.0°C21.0°C
2 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.2°C21.0°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
21 °C
19.8°C22.7°C
2 BF 79%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.4°C20.7°C
0 BF 72%
Π. Σκουρλέτης: Τιμάει το ελληνικό κοινοβούλιο η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Σκουρλέτης: Τιμάει το ελληνικό κοινοβούλιο η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου (Video)

https://www.youtube.com/embed/bf477UbgfaA

«Μια δημοκρατία κρίνεται από την ικανότητά της να υπερασπίζεται το δικαίωμα της μειοψηφίας» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «τα δικαιώματα δοκιμάζονται στις μειοψηφίες».

Ο κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε τους νόμους που εντάσσονται σε αυτή την κατεύθυνση όπως το νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης, ή τη διευκόλυνση του πλαισίου για την καύση των νεκρών.

Δεν παρέλειψε να επισημάνει την αντιφατική στάση της Ν.Δ. που αν και πήρε θέση ταυτόχρονα κρύφτηκε. «Προφανώς εδώ υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα. Ενώ δηλαδή μίλησε υπέρ του αυτοπροσδιορισμού δεν ψήφισε ώστε να κατοχυρωθεί κυρίως λόγω των αγκυλώσεων που έχει».

«Είναι θετικό ότι πλην της μισαλλόδοξης Χ.Α. ακούστηκαν φωνές που τάχθηκαν υπέρ του νομοσχεδίου από όλο το φάσμα των πολιτικών κομμάτων.» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης.

Απαντώντας σε ερώτηση για τη σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με την κεντροαριστερά υποστήριξε ότι  η προγραμματική συμφωνία προϋποθέτει πάρα πολλά πράγματα και δεν αρκεί η σύμπτωση σε κάποια μόνο ζητήματα.

«Ο χώρος της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας και αυτοπροσδιοριζόμενης ως κεντροαριστεράς έχει ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά το στρατηγικό προσδιορισμό της έναντι του νεοφιλελευθερισμού. Όσο δεν το κάνει δεν μπορεί να απαγκιστρωθεί, να αποκτήσει μια διακριτή πορεία από τη Ν.Δ. Αυτό χαρακτηρίζει τις τελευταίες δεκαετίες αυτό το χώρο και αυτό πληρώνει με την κρίση ταυτότητας που διακατέχεται.»

Χαρακτήρισε «πρωτόγνωρο για τα πολιτικά δεδομένα» το γεγονός ότι «γίνεται διαδικασία εκλογής αρχηγού χωρίς να έχει προϋπάρξει κόμμα και χωρίς πολιτικό πλαίσιο. Μια τέτοια διαδικασία απαξιώνει την έννοια του πολιτικού υποκειμένο» είπε ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας για αποθέωση της μεταπολιτικής και μεταδημοκρατίας.

Αναφορικά με το αν θα παραμείνει ή όχι το ΔΝΤ στη χώρα ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι θα ήταν καλύτερα «να τελειώνει εδώ η παρουσία του ΔΝΤ στο πρόγραμμα» όμως όπως είπε είναι ακόμα αδιευκρίνιστο αν θα παραμείνει ή όχι.

5.000 προσλήψεις συμβασιούχων στην καθαριότητα

«Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Μένει ο έλεγχος των αιτημάτων των 325 δήμων" είπε ο κ. Σκουρλέτης προσδιορίζοντας τον αριθμό των συμβασιούχων στους 5.000 περίπου.

Ειδικότερα για τους απλήρωτους συμβασιούχους, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «είναι πολύ λίγες περιπτώσεις προβλήματα με Επιτρόπους. Δεν υπάρχει καμία νόμιμη δικαιολογία να μένουν απλήρωτοι οι άνθρωποι. Όπου υπάρχουν τα προβλήματα θα λυθούν».

Τέλος ο κ. Σκουρλέτης αναφερόμενος στην κατάθεση του νομοσχεδίου για το νέο Καλλικράτη είπε ότι γίνεται προσπάθεια να κατατεθεί ως το τέλος της χρονιάς αλλιώς στις αρχές της επόμενης ενώ για το αν έχουμε απλή αναλογική στις δημοτικές εκλογές αναρωτήθηκε: «Θα έχουμε απλή αναλογική στις εθνικές και δεν θα έχουμε στις δημοτικές;»

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL