Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Έξαλλος ο Νίκος Βούτσης με τις προσφυγές των καναλαρχών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έξαλλος ο Νίκος Βούτσης με τις προσφυγές των καναλαρχών

Οξύτατη επίθεση στους καναλάρχες για την προσφυγή τους στο ΣτΕ εναντίον του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης. "Αυτά είναι πράγματα που απάδουν της δημοκρατικής και θεσμικής λειτουργίας του τόπου" τόνισε μιλώντας χθες με κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

"Παίζουμε εν ου παικτοίς. Είμαι έξαλλος. Σας το λέω πάρα πολύ σοβαρά και ούτε με ενδιαφέρει για ποια κανάλια, πώς, ποιοι καναλάρχες" υπογράμμισε ο πρόεδρος της Βουλής και υπενθύμισε ότι σήμερα τα κανάλια λειτουργούν εντελώς παράνομα: "Υπάρχουν αποφάσεις του ΣτΕ εδώ και χρόνια που καθιστούσαν εντελώς παράνομο το καθεστώς ακόμα και των διαδοχικών παρατάσεων αδειοδότησης που έδιναν οι κυβερνήσεις και η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει δώσει τέτοιο καθεστώς" είπε, εκφράζοντας την "κατάπληξη" και την "αρνητική ψυχολογία" που του δημιούργησε η προσφυγή.

Με ευρύτατη πλειοψηφία το ΕΣΡ

Ο Ν. Βούτσης έστειλε μήνυμα προς όλες τις πλευρές ότι το ΕΣΡ συγκροτήθηκε "με ευρύτατη πλειοψηφία σχεδόν του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων" και προσδιόρισε τον αριθμό των αδειών και το ύψος του τιμήματος "σε συνάφεια με τις γνώμες των πιο έγκυρων ανεξαρτήτων αρχών της χώρας". Μάλιστα, πρόσθεσε ότι η ΕΕΤΤ τον ενημέρωσε για την πορεία των συζητήσεων με το ΕΣΡ όσον αφορά το μελλοντικό φάσμα, και το φάσμα που μένει ανενεργό για τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ήθελαν να συνεχιστεί το τζάμπα

"Δεν ξέρω ποιοι παίζουνε πια με αυτήν την υπόθεση. Δεν μπορεί να αφορά κανένα κόμμα αυτή η ιστορία, εννοώ να το πατρονάρει, να το εκπροσωπεί, να το διαμεσολαβεί εδώ πέρα μέσα" ήταν το μήνυμα του προέδρου της Βουλής, ο οποίος πρόσθεσε ότι το κοινοβούλιο "δεν είναι δυνατό να ανεχτεί αυτή την παράταση".

Ο Ν. Βούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν αμφισβητεί το δικαίωμα στην προσφυγή, αλλά ότι θίγει "το modus vivendi της δημοκρατικής, θεσμικής εξέλιξης και του δήθεν εκσυγχρονισμού που διάφοροι, ενδεχομένως περιμένοντας η παρούσα κυβέρνηση να είναι παρένθεση, το έχουμε ζήσει τρεις, τέσσερις φορές αυτό, και είναι για γέλια αυτή η ιστορία. Θέλανε να παρατείνουν το τσάμπα". "Λοιπόν, αυτό το θέμα έχει κλείσει. Και έχει κλείσει με απόφαση του συνόλου των δημοκρατικών κομμάτων. Δεν είναι ότι έχει κλείσει μονομερώς από κάποια ιδεοληψία δικιά μου ή της κυβέρνησης" πρόσθεσε εμφατικά.

"Η Βουλή και το πολιτικό σύστημα έχουν τα δικά τους διακυβεύματα, τις δικές τους αντοχές, τα δικά τους όρια και δεν είναι δυνατό να είναι ανεκτή χωρίς δημόσια κριτική αυτή η ενέργειά τους (σ.σ.: των καναλαρχών). Δεν γίνεται να σιωπούμε απέναντι σε αυτές τις ενέργειες, γιατί θα ήταν έλλειψη οποιασδήποτε ευθύνης από την πλευρά μας. Δεν μπορεί να υπάρξει και ηγεσία οποιουδήποτε κόμματος που να έχει άλλη γνώμη πάνω σε αυτό το ζήτημα" κατέληξε ο Ν. Βούτσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL