Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.3°C18.7°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.2°C14.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.8°C16.6°C
4 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.4°C18.2°C
1 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
12 °C
12.0°C12.0°C
2 BF 70%
Κόμμα των πολλών - τζαμπατζήδων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κόμμα των πολλών - τζαμπατζήδων

Φιλότιμη η προσπάθεια του επικοινωνιακού επιτελείου του Κυρ. Μητσοτάκη να του χτίσει προφίλ "λαϊκού ηγέτη". Μέχρι κίτρινα γιλέκα εργασίας του φόρεσαν (γιατί όχι και κράνος, άραγε;) για να υποστηρίξει τις επετειακές του δηλώσεις: Τι "είμαστε ένα κόμμα των πολλών, μια γνήσια λαϊκή παράταξη" δεν είπε τι για "εργασιακή ζούγκλα", "περισσότερες ανεξέλεγκτες παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας από ότι είχαμε πριν" δεν μίλησε... Μην παραλείποντας, βέβαια, να αναφερθεί στους νέους, "που βλέπουν τα εργασιακά τους δικαιώματα να παραβιάζονται και μια κυβέρνηση να μην κάνει τίποτα γι’ αυτό"... Ποιος μιλάει; Αυτός που στάθηκε στο πλευρό των σκληρότερων από τους θεσμούς, χαρακτηρίζοντας "αριστερές ιδεοληψίες" τις κυβερνητικές προτάσεις για συλλογικές συμβάσεις.

"Μπορεί να άλλαξε, να είδε το φως το αληθινό" θα πει κάποιος καλοπροαίρετος. Αλίμονο, έρχεται η καθημερινή πραγματικότητα και τα χαλάει όλα, το μουτζουρώνει τελείως το φιλεργατικό προφίλ που ολημερίς το χτίζουνε και το βράδυ γκρεμίζεται, χωρίς καν να χρειαστεί να επαναλάβει την άποψή του για εκ φύσεως ανισότητα, πριν καν διαβάσουμε το πρώτο - πρώτο ερώτημα του ερωτηματολογίου του 1ου προσυνεδρίου της Ν.Δ.: "Τι θα διαλέγατε: μια προστατευτική πολιτική για την αγορά εργασίας ή -έτσι, αντιπαραθετικά- μια πολιτική προσέλκυσης ιδιωτικών επενδύσεων;".

Διότι, όταν έρχεται ο εκπρόσωπός του, ο Βασίλης Κικίλιας, και μας λέει ότι είναι σεβαστές τόσο η απόφαση του ΕΣΡ όσο και οι προσφυγές των καναλαρχών, τι λέει η Ν.Δ. στους εργαζόμενους; Όχι μόνο ότι θεωρεί δικαίωμα των καναλαρχών να έχουν τζάμπα άδειες, αλλά -κυρίως αυτό- ότι έχουν κάθε δικαίωμα να απασχολούν λιγότερους από 400 εργαζόμενους, που ορίζει ο νόμος, ότι έχουν κάθε δικαίωμα να μειώνουν τις θέσεις εργασίας φτιάχνοντας κοινά συνεργεία μεταξύ τους, ότι έχουν κάθε δικαίωμα να πληρώνουν όποτε και όταν θέλουν.

Και καλά τα κανάλια, είναι σπόνσορές τους. Όταν μιλάνε για επενδύσεις, τι λένε στη Ν.Δ.; Ότι η κυβέρνηση τις διώχνει. Αναφέρονται, μάλιστα, ονομαστικά σε καθεμία από αυτές ως καλοί συνήγοροι. Και μετά έρχεται η Αχτσιόγλου και αποκαλύπτει, λ.χ., ότι η Froneri Hellas έσπευσε να παρακάμψει την τριμερή του υπουργείου Εργασίας βγάζοντας στα γρήγορα ένα πρόγραμμα εθελουσίας για να απολύσει τους εργαζόμενούς της. Κουβέντα η Ν.Δ.! Όπως κουβέντα δεν είπε για τον Καρυπίδη, που αδιαφορεί για μηνύσεις και ελέγχους και κρατούσε απλήρωτους τους εργαζόμενους. Όπως δεν λέει κουβέντα η Ν.Δ. για τις Επιθεωρήσεις Εργασίας και τους κάθε είδους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που φρόντισε να αφήσει χωρίς στελέχη και πόρους, και προσπαθεί τώρα η κυβέρνηση να τους ξαναστήσει, μαζί με όλη την οικονομία, για να αντιστρέψει την καταστροφή...

Έχει δίκιο η Ν.Δ. "Κόμμα των πολλών" τζαμπατζήδων...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL