Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
16.0°C20.9°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.1°C
4 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.6°C18.8°C
5 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C19.8°C
5 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 56%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Φύλο και φτερό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Φύλο και φτερό

Αυτή η επονείδιστη στάση του Κυριάκου, και των αδωνιστών, να μην ψηφίζουν διάφορα νομοσχέδια για να κοντράρουν την κυβέρνηση, έχει καταντήσει αηδία. Και προκαλεί αηδία. Όχι γιατί έχει κάποια σημασία για την κυβέρνηση, ή για τον ΣΥΡΙΖΑ, η προσμέτρηση των ψήφων της Δεξιάς, όπως την κατάντησαν, σε ρυθμίσεις που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνουν. Αλλά γιατί, από τη στάση αυτή, προκύπτει άλλη μια σοβαρή ένδειξη, ή και απόδειξη, πολιτικής κατρακύλας. Μπορείς να πεις και ξεφτίλας. Που τελικά ακουμπάει ολόκληρο το πολιτικό σύστημα. Και διώχνει κόσμο όχι μόνο από τη Ν.Δ., αλλά και από την πολιτική γενικότερα.

Εξηγούμαι. Πίσω από κάθε νομοσχέδιο, κάθε νόμο, κάθε απόφαση υπάρχουν συνήθως, αν όχι πάντα, άνθρωποι. Έτσι δεν είναι; Κανονικοί άνθρωποι, καθημερινοί, χτυπημένοι από την κρίση και τα Μνημόνια, αλλά και από τα δεινά και τα άρρωστα ενός συστήματος που ενδιαφέρεται μάλλον για τον ακριβό του κώλο παρά για το κοινό καλό. Άνθρωποι που περιμένουν να δουν κάποιο φως με νομοθετικές ρυθμίσεις. Είτε είναι συνταξιούχοι, είτε δημόσιοι υπάλληλοι, είτε εργαζόμενοι, είτε άνεργοι, είτε ό,τι άλλο. Πάντως το τελευταίο που προσδοκούν είναι να γίνουν μπαλάκι του τένις.

Το τι βλέπουν τελικά το βλέπουμε όλοι. Βλέπουν οι συνταξιούχοι του κάτω διαζώματος να μην ψηφίζει η Ν.Δ. το έκτακτο επίδομα γιατί... είναι ψεύτης ο Τσίπρας. Ή οι εργαζόμενοι να μην ψηφίζει το νομοσχέδιο που βάζει κάποιους κανόνες στην εργασιακή ζούγκλα, για τον ίδιο λόγο. Ή, πιο πρόσφατο αυτό, βλέπουν οι άνθρωποι που τραβούν των παθών τους τον τάραχο με τα προβλήματα φύλου να τους περιαδράχνει ο φίλος του φίλου, και εχθρός της ταυτότητας φύλου, και να κάνει φύλο και φτερό την αρχική άποψη του Μητσοτάκη να ψηφίσει το νομοσχέδιο που τους επιτρέπει να αναπνέουν. Γιατί; Γιατί έχει η γάτα ένα αυτί, να γιατί.

Γιατί η Εκκλησία, ψου-ψου-ψου. Γιατί κάποιοι δεσποτάδες, ψου-ψου-ψου. Γιατί οι συντηρητικοί νοικοκυραίοι, ψου-ψου-ψου. Γιατί, τελικώς, δεν πρέπει να διευκολύνουν τον Τσίπρα. Και οι επί δεκαετίες ταλαιπωρούμενοι ας πάνε να κουρεύονται. Βρίσκετε εσείς άκρη; Ταξική, κοινωνική, πολιτική; Έχει να κάνει με δουλείες ανομολόγητες; Τρίχες. Με την αρχή του συντηρητικού βλάκα έχει να κάνει: Ό,τι προτείνει ο Τσίπρας είναι κακό, όσοι κι αν το βρίσκουν καλό...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL