Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μπαλώνει τις τρύπες που ανοίγει

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, είναι και οι νεοδημοκράτες που λένε πως ήταν καλύτερα έναν χρόνο που δεν αποκάλυπτε ο αρχηγός το πρόγραμμά του (με εξαίρεση την εκμυστήρευση στον χερ Σόιμπλε) και όλα κυλούσαν πιο ήρεμα, παρά τώρα που κάθε τρεις και λίγο φανερώνει το αντικοινωνικό του πρόσωπο και πρέπει μετά να μπαλώνει τις τρύπες που ανοίγει ακόμα και στα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΜΑΚ

Για τη Ν.Δ. το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να μοιραστεί με δίκαιο τρόπο. Την ανισότητα δεν την πολεμάς στα λόγια, αλλά με πρόγραμμα & πράξεις” έγραψε το πρωί της Τετάρτης στο Τwitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης, και ακόμα ψάχνουμε να βρούμε τι άλλαξε στην πολιτική θεώρηση των πραγμάτων για τον άνθρωπο που από το βήμα της ΔΕΘ μας εξηγούσε πριν από λίγες ημέρες πως δεν τρέφει αυταπάτες “για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες, κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση, όσοι το επιχείρησαν καταστρατήγησαν τελικά την ίδια τη δημοκρατία και τα ατομικά δικαιώματα”. Και σε αυτό το σημείο η στήλη θα πρέπει να παραδεχθεί δημοσίως πως έπεσε έξω στην πρόβλεψη της προηγούμενης εβδομάδας πως ο αρχηγός της Ν.Δ., στην προσπάθεια να μαζέψει να ασυμμάζευτα, θα πηγαίνει με ταξί κάθε πρωί στην Πειραιώς μπας και εξευμενίσει τους αυτοκινητιστές για τις πλάτες που έχει κάνει το κόμμα του στην εισβολή της Uber στην ελληνική αγορά.

Μας διέψευσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μας έστειλε στον κουβά με το χθεσινό του Τweet, καθώς έκανε τη μεγάλη έκπληξη και τελικά έφτασε στο σημείο να πάρει πίσω τη χοντράδα που ξεστόμισε στη Θεσσαλονίκη κάνοντάς μας -τότε- να ανατριχιάσουμε με τον κυνισμό του. Η αλήθεια πάντως είναι πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σταματά να μας εκπλήσσει με την ελαστικότητα που διαθέτει και που του επιτρέπει να περνά από την περσινή καταψήφιση στη Βουλή της διανομής του κοινωνικού μερίσματος στους χαμηλοσυνταξιούχους στην καταπολέμηση των ανισοτήτων μέσω της δίκαιης διανομής του μερίσματος της ανάπτυξης. Αν μετρήσεις μάλιστα και την ενδιάμεση στάση του στη ΔΕΘ και τους ύμνους στον κοινωνικό δαρβινισμό, τότε κινδυνεύεις να ζαλιστείς από τους ελιγμούς που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι υποχρεωμένος να κάνει έπειτα από κάθε φορά που δείχνει στην κοινωνία το αληθινό του πρόσωπο.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά, είναι και οι νεοδημοκράτες που λένε πως ήταν καλύτερα έναν χρόνο που δεν αποκάλυπτε ο αρχηγός το πρόγραμμά του (με εξαίρεση την εκμυστήρευση στον χερ Σόιμπλε) και όλα κυλούσαν πιο ήρεμα, παρά τώρα που κάθε τρεις και λίγο φανερώνει το αντικοινωνικό του πρόσωπο και πρέπει μετά να μπαλώνει τις τρύπες που ανοίγει ακόμα και στα δημοσκοπικά ποσοστά του ΠΑΜΑΚ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μεταπολίτευση: Ιστορική μνήμη και δημοκρατία

Η δικτατορία του 1967 ήταν η κορύφωση της δραστηριότητας του μετεμφυλιακού κράτους. Από τη λήξη του Εμφυλίου πολέμου, ένα πραξικόπημα ήταν πάντοτε υπαρκτή επιλογή στα μυαλά των σκοτεινών μηχανισμών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο