Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Με ταξί θα πάει στην Πειραιώς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Με ταξί θα πάει στην Πειραιώς

Είναι σαν να τον βλέπω. Βγαίνει το πρωί στον δρόμο και σηκώνει το χέρι στο πρώτο ταξί που βλέπει να έρχεται. Με το που σταματάει το αυτοκίνητο, ένας φωτογράφος και ένας καμεραμάν που εμφανίζονται από το πουθενά κάθονται στο πίσω κάθισμα και με τον Κυριάκο να λέει στον οδηγό “Πειραιώς 62” το ταξί ξεκινά υπό τις αστραπές του φλας που φωτίζει τα πασίγνωστα πλέον για τη φυσικότητά τους χαμόγελα του αρχηγού της Ν.Δ.

Μία ημέρα μετά τα όσα τον έστειλαν άρον άρον και είπε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου για να μπαλώσει τα όσα είχε ξεφουρνίσει στη ΔΕΘ και ξεσήκωσε την οργή ακόμη και των γαλάζιων δασκάλων της ΔΑΚΕ, σειρά κανονικά θα πρέπει σήμερα να έχει η προσπάθεια για ένα αντίστοιχο μερεμέτι των στραπατσαρισμένων σχέσεών του με τους ταξιτζήδες και το ΣΑΤΑ του παραδοσιακά γαλάζιου Θύμιου Λυμπερόπουλου.

Μετά το χθεσινό “δέσμευσή μας να σταθούμε κοντά στο δημόσιο σχολείο” που έκανε να δακρύσει από τα γέλια και ο πλέον πικραμένος δάσκαλος της ΔΑΚΕ θα πρέπει να πείσει αύριο τον ταξιτζή που θα τον πάει στο Μοσχάτο πως όση πλάτη έχει βάλει ο ίδιος και το κόμμα του στην προσπάθεια της Uber να βάλει πόδι στην Ελλάδα, ήταν απλά μια παρεξήγηση που την έστησαν κάποιοι κακόβουλοι φαρσέρ μπλα μπλα μπλα μπλα.

Και αν υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει για τα αποθέματα θράσους και υποκρισίας που ο αρχηγός της Ν.Δ. διαθέτει όταν προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, ας αναλογιστεί πως κατάφερε μέσα σε πέντε μέρες ο ίδιος άνθρωπος να πάει την κουβέντα από “τα πρότυπα σχολεία που θα πηγαίνουν οι καλοί μαθητές που δεν μπορούν να φοιτήσουν σε ιδιωτικά” και από τη νομοτέλεια των κοινωνικών ανισοτήτων στην έγνοια του για το πώς θα “αντιμετωπισθούν οι ανισότητες” και το πώς θα στηρίξει τους δασκάλους που στο πίσω μέρος του μυαλού του μετράει πόσους θα απολύσει έτσι και κυβερνήσει.

Τρέχει και δεν φτάνει να μπαλώσει τις τρύπες που ανοίγει ο αρχηγός της Ν.Δ. κάθε φορά που ξεδιπλώνει το νεοφιλελεύθερο όραμά του ενώπιον του ακροατηρίου του. Έτρεξε χθες να μαζέψει τους δασκάλους της ΔΑΚΕ, αύριο θα ψάχνει να βρει ταξί μπας και το μαζέψει λίγο και με τα πρώτα χιόνια στον Παρνασσό τον βλέπω να κολλάει αφίσες της ΔΑΠ για το πρώτο πάρτι της χρονιάς στην Αράχωβα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL