Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τα παιδία παίζει...

Θέλουν πράγματι τα κόμματα που βρέθηκαν απέναντι σε αυτή τη συμμόρφωση προς το ΕΔΑΔ να προκαλέσουν εκλογές για τέτοιο θέμα; Έχουν όλοι τους 10 ημέρες να αποδείξουν αν είναι σοβαροί και στην πράξη. Και, πάνω από όλα, αν αυτοπροσδιορίζονται από τις αρχές τους ως ενήλικες ή ετεροπροσδιορίζονται από τη στάση του διπλανού τους στο θρανίο

Στην πολιτική η πράξη από τα λόγια απέχει όσο η σοβαρότητα από την αυτογελοιοποίηση. Γιατί μπορεί να θέλεις στα λόγια να φαίνεσαι σοβαρός, όμως οι πράξεις σου να σε οδηγούν σε ένα απίστευτο μονοπάτι γελοιότητας. Και το απέδειξαν με τη στάση τους στη Βουλή η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, στη συζήτηση για τη διάταξη που έφερε προς ψήφιση το υπ. Δικαιοσύνης μετά την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Επί της αρχής και τα δύο κόμματα υπέρ της διάταξης, όμως όταν έγινε γνωστό ότι θα καταψηφίσουν τη διάταξη οι ΑΝ.ΕΛΛ., τότε άλλαξαν άρδην τη θέση τους μετατρέποντας το κοινοβούλιο σε τάξη... νηπιαγωγείου.

Η Ν.Δ. με τη στάση της στη Βουλή κατέρριψε όλο το προφίλ που προσπάθησε με νύχια και δόντια να δείξει στη ΔΕΘ ο αρχηγός της. Έτσι, “σοβαρή Κεντροδεξιά που μένει πιστή στις παραδοσιακές αρχές της” ψήφισε το αντίθετο από αυτό που πιστεύει, εξ αιτίας της θέσης που πήρε ο “εχθρός της”. Η σοβαρότητά της εξαφανίστηκε στην πρώτη στροφή επειδή διέκρινε ευκαιρία για πολιτικό παιχνίδι, αποδεικνύοντας ότι οι αρχές και οι θέσεις της είναι... υπό αίρεση και ετεροπροσδιοριζόμενες.

Το ΠΑΣΟΚ - ΔΗ.ΣΥ., από την πλευρά του, κατάφερε να εξαντλήσει ό,τι κεφάλαιο μπορεί να θεωρήσει κανείς ότι είχε συγκεντρώσει από την πορεία ανασυγκρότησης. Έδειξε ότι δεν πιστεύει στην πορεία επαναπροσδιορισμού της και ναρκοθέτησε την προσπάθεια επανεκκίνησης αφού με τη στάση των βουλευτών της απέδειξε ότι περισσότερο από κάθε άλλο είναι πρόθυμοι συμπαραστάτες της Ν.Δ. και των επιλογών της.

Η στάση τους όμως, εκτός από γελοία, είναι κι επικίνδυνη. Το όλο θέμα δεν προέκυψε για μια ρύθμιση που αφορά το εσωτερικό της χώρας αλλά αποτελεί συμμόρφωση της χώρας μετά από καταδίκη σε σημαντικό ευρωπαϊκό θεσμό και για θέμα πολύ κρίσιμο όσον αφορά το αποτέλεσμα που παράγει.

Θέλουν πράγματι τα κόμματα που βρέθηκαν απέναντι σε αυτή τη συμμόρφωση προς το ΕΔΑΔ να προκαλέσουν εκλογές για τέτοιο θέμα; Έχουν όλοι τους 10 ημέρες να αποδείξουν αν είναι σοβαροί και στην πράξη. Και, πάνω από όλα, αν αυτοπροσδιορίζονται από τις αρχές τους ως ενήλικες ή ετεροπροσδιορίζονται από τη στάση του διπλανού τους στο θρανίο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Νέα εποχή, νέα καθήκοντα

Όταν τον Ιανουάριο του 2015 η κυβέρνηση της Αριστεράς αναλάμβανε τη διακυβέρνηση, γνώριζε ότι Σαμαράς και Βενιζέλος (μαζί με τμήματα της ευρωπαϊκής Δεξιάς) είχαν σχεδιάσει αριστερή παρένθεση -δεν...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο