Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Ενώ είχαν σπεύσει να επικρίνουν τον Αλ. Τσίπρα / Η εκκωφαντική αφωνία της "Κεντροαριστεράς"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενώ είχαν σπεύσει να επικρίνουν τον Αλ. Τσίπρα / Η εκκωφαντική αφωνία της "Κεντροαριστεράς"

Μπορεί η Φ. Γεννηματά και άλλοι υποψήφιοι για τον νέο φορέα να διατυμπανίζουν ότι έχουν μέτωπο “τόσο εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ όσο και εναντίον της Ν.Δ.”, ωστόσο οι ίσες αποστάσεις που υποτίθεται ότι θέλουν να κρατούν στην πράξη διαρκώς διαψεύδονται. Η αφωνία της “Κεντροαριστεράς” απέναντι στα όσα είπε (σ.σ.: ορισμένα μάλιστα εξ αυτών πολιτικά και ιδεολογικά τερατώδη) ο Κυρ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ ήταν εκκωφαντική.

Όμως, μια εβδομάδα πριν, όταν στο βήμα της ΔΕΘ ήταν ο Αλ. Τσίπρας, η επίθεση σύσσωμης της “Κεντροαριστεράς” ήταν κατακλυσμιαία, ακαριαία και ενδελεχής.

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε σχόλιο με μια μέρα καθυστέρηση, ενώ ούτε η ίδια ούτε η Χαρ. Τρικούπη έκαναν τον κόπο να σχολιάσουν καν τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στο “λάιτ” σχόλιό της, εξαπέλυσε... δριμύ κατηγορώ ότι “ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε συντηρητικά” και ότι “εξήγγειλε ανάπτυξη για λίγους, που δεν αφορά όλους τους πολίτες, που από το όφελός της δεν μειώνονται δραστικά οι ανισότητες”. Μπορεί η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ να θέλει να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ -τον οποίο άλλωστε έχει προσδιορίσει και ως “στρατηγικό αντίπαλο”-, όμως η “ανεξήγητη” έλλειψη ενδιαφέροντος για σκληρή κριτική στις νεοφιλελεύθερες κορώνες του προέδρου της Ν.Δ. (σ.σ.: και από τους άλλους υποψήφιους) και αντιπαράθεση σε ιδεολογικού χαρακτήρα ζητήματα προκαλεί ερωτήματα και για τη φυσιογνωμία του όποιου νέου φορέα δημιουργηθεί.

Ο Στ. Θεοδωράκης και το Ποτάμι δεν έβγαλαν ποτέ σχόλιο ούτε για την ομιλία ούτε για τη συνέντευξη Τύπου, όπως άλλωστε και ο Γ. Καμίνης. Οι υποψήφιοι που τοποθετήθηκαν ήταν ελάχιστοι.

Κριτικός Ραγκούσης

Αφενός ο Γ. Ραγκούσης -ο οποίος βασίζει την υποψηφιότητά του σε έντονα αντιδεξιά ρητορική, σημείο στο οποίο θέλει να “χτυπήσει” τη Φ. Γεννηματά-, αφετέρου ο βασικός εσωκομματικός αντίπαλος της Φ. Γεννηματά, Ν. Ανδρουλάκης. Ο Γ. Ραγκούσης σχολίασε μέσω Twitter: “κ. Μητσοτάκη, η κοινωνική ισότητα -δηλαδή η ισότητα στην ευκαιρία, στα δικαιώματα και στις υποχρεώσεις- είναι αντίθετη μόνο στα οικονομικά συμφέροντα και στην παλαιοκομματική παράταξη που εκπροσωπείτε”. Ο Ν. Ανδρουλάκης επικέντρωσε στο γεγονός ότι ο Κυρ. Μητσοτάκης εμφανίστηκε “χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για τις ευθύνες της Ν.Δ., στην πορεία της χώρας προς τα Μνημόνια”, ενώ υπογράμμισε και την υπόσχεσή του για μείωση της φορολογίας “μόνο για τις επιχειρήσεις” και το γεγονός ότι απέκρυψε το σχέδιο του για την οικονομία και το αναπτυξιακό μοντέλο.

Επιθετική η ΔΗΜ.ΑΡ.

Αντίθετα, η μόνη πλευρά της ΔΗ.ΣΥ. που άσκησε κριτική στον Κυρ. Μητσοτάκη, και μάλιστα σε υψηλούς τόνους και εγκαίρως (κατευθείαν μετά την ομιλία του και μετά τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε) ήταν η ΔΗΜ.ΑΡ. Τον κατηγόρησε ότι για εκείνον “δεν έχει κανένα νόημα η προσπάθεια μείωσης των ανισοτήτων καθώς αυτές είναι δεδομένες” και, σε αντίθεση με τα άλλα μέρη της ΔΗ.ΣΥ. και της “Κεντροαριστεράς”, σημείωσε ότι “ο αγώνας όμως για ισότητα, αλληλεγγύη και κοινωνική συνοχή" “είναι η θεμελιώδης διαφορά της προοδευτικής από τη συντηρητική παράταξη”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL