Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.1°C16.2°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C13.4°C
2 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.6°C15.4°C
3 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C12.3°C
0 BF 76%
Το ιδιωτικό... λίπος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το ιδιωτικό... λίπος

Η είδηση δεν έκανε τον γύρο του συστημικού Τύπου και με απόλυτη σιγουριά θα μπορούσαμε να πούμε ότι δεν θα κατατεθεί ερώτηση στον υπουργό Υγείας.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας Ιωαννίνων, που έστειλε τα στοιχεία στον εισαγγελέα, ο ιδιώτης εργολάβος καθαριότητας έδινε στους εργαζόμενους 530.000 ευρώ λιγότερα σε σχέση με όσα προέβλεπε η σύμβαση.

Πριν από λίγο καιρό μιλούσαμε όχι πάλι τα συστημικά media -για την περίπτωση της Καβάλας- όπου η αντικατάσταση των ιδιωτών εργολάβων καθαριότητας και σίτισης από πρόσληψη υπαλλήλων είχε αποτέλεσμα να εξοικονομηθούν 640.000 ευρώ.

Δηλαδή σε δύο από τις πολλές περιπτώσεις στις οποίες η Ν.Δ. και ο αρχηγός της έβλεπαν “λίπος στο Δημόσιο” και απέλυαν καθαρίστριες και έδιναν κομμάτι - κομμάτι σε ιδιώτες εργολάβους την εκμετάλλευση προέκυψε ότι αυτό γινόταν εις βάρος του Δημοσίου και των εργαζομένων.

Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου στην ουσία ξεκοκάλιζε το Δημόσιο δίνοντας το λίπος των συμβάσεων στους προνομιούχους ιδιώτες.

Ενόψει της ΔΕΘ, όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, καλό θα είναι, πριν μιλήσει πάλι για σπάταλο και άχρηστο Δημόσιο, να μιλήσει για τα έργα και τις ημέρες του πολιτικού βίου της Ν.Δ.

Γιατί από το σύστημα του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. η κοινωνία πλήρωσε βαρύ τίμημα τόσο από τους μικροεργολάβους όσο και από τους μεγαλοεργολάβους της διαπλοκής που απομυζούσαν το Δημόσιο.

Η συζήτηση για την επόμενη ημέρα στη χώρα μας είναι ξεκάθαρη. Υπάρχουν ο δημόσιος τομέας και ο ιδιωτικός. Και οι δύο τομείς έχουν τον δικό τους χώρο να αναπτυχθούν και να δράσουν, είτε από μόνοι τους είτε συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο με διαφάνεια και καθαρούς όρους.

Το ζήτημα και η πρόκληση για όλο τον πολιτικό κόσμο είναι να ξεκαθαρίσουν αυτό ακριβώς. Όχι μόνο αν θέλουν τη διαφάνεια στα λόγια, αλλά πώς και με ποιους όρους θα εφαρμόσουν τη διαφάνεια στην πράξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL