Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Μετά τον Στάλιν, η Total
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Μετά τον Στάλιν, η Total

Βρε παιδιά, μη μου πείτε ότι δεν έχει την πλάκα του. Να μιλάει ο Τσίπρας, όπως μιλάει, για επενδύσεις. Να τρέχει σε εργοστάσια υγιών, ας τις πω, αν και δεν μ’ αρέσει, επενδυτών. Να καταφτάνουν, μαζί με τον Μακρόν, δεκάδες αφεντικά, δεκάδων γαλλικών κολοσσών, για να συζητήσουν περί επενδύσεων. Και σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, να συμβαίνει το αδιανόητο: Να φυτρώνουν -άκου πράγματα!- επενδύσεις σε μια χώρα που για χρόνια και χρόνια ήταν επενδυτική έρημος. Και να ξεφουρνίζουν από το Μαξίμου καταλόγους και νούμερα που σε βάζουν σε μεγάλη αναρώτηση: Επενδυτικό ρεκόρ δεκαετίας. Επί Τσίπρα και ιδεοληπτικών. Ε, α στο διάολο!

Α στο διάολο! Ακριβώς. Αυτή είναι η αντίδραση όσων έχουν τις επενδύσεις κορώνα στην κεφάλα τους. Διότι, αν μωρανθεί το δεξιό άλας των επενδύσεων, τι θα μείνει γι’ αυτούς; Αυτό είναι αντιποίηση. Κλοπή. Υπεξαίρεση. Να συναλλάσσεται μια αριστερή κυβέρνηση με πολυεθνικές τής πρώτης εθνικής -μέχρι την Total έφτασε η χάρη της- και να πετυχαίνει και επενδυτικές συμφωνίες. Τη στιγμή που ο Κυριάκος έχει ενημερώσει όλους τους αξιότιμους CEO, CFO, CIO, CTO, CSO, CCO, CKO -αν δεν ξέρετε τι σημαίνουν τα αρχικά κακό του κεφαλιού σας- ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ασφάλεια για το κεφάλαιο και τάξις στους εργαζόμενους.

Τα παίξανε οι άνθρωποι. Αυτοί, σου λέει, φωνάζουν από τη μία ότι το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός και από την άλλη υπογράφουν επενδυτικά σχέδια με καπιταλιστές. Α στο διάολο για άλλη μια φορά. Εξ ου και πήρε η Ντόρα αμπάριζα τα κανάλια για να λαλήσει ότι ο Τσίπρας είναι κατά του κέρδους. Πήρε κι ο Κικίλιας τα κουβαδάκια του για τους υποκριτές που είναι δήθεν υπέρ των επενδύσεων, ενώ είναι κατά των επενδυτών. Κάτι άγριο είπαν και οι κεντροαριστεροί. Μάζεψε κι ο CEO της Εldorado τις μασέλες του και δήλωσε ότι φεύγει, γιατί διώκεται ως επένδυση. Πήραν κι όλοι μαζί το μέρος του. Αλίμονο. Ελντοράντο-Τσίπρας 200-0.

Αυτά. Γιατί δεν ξέρουν, οι αστοιχείωτοι, ότι, επί σκοτεινού μπολσεβικισμού, ο Λένιν έδινε στο ξένο κεφάλαιο φωτεινές επενδυτικές ευκαιρίες. Έκτοτε όλοι οι ερυθροί τον μιμούνται. Ανερυθρίαστα. Άρα οι επενδύσεις επί Τσίπρα είναι κομμουνιστική συνωμοσία. Μετά τον Στάλιν, η Total. Όπερ έδει φρίξε...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL