Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Σαντορινιός: Μάχη για τον καθαρισμό του Σαρωνικού, θα ερευνηθούν οι αιτίες του ναυαγίου (Video)

Για τη διαδικασία της απάντλησης και της απορρύπανσης ενημέρωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός μιλώντας στην ΕΡΤ.

Καμία υποεκτίμηση της κατάστασης δεν υπήρξε δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Σαντορινιός. «Από την πρώτη στιγμή πήγε σκάφος του λιμενικού στην περιοχή του ναυαγίου και σε 4 ώρες είχαν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να υπογραφεί η σύμβαση με την απορρυπαντική εταιρεία και να ξεκινήσει η κατασκευή του φράγματος". 

"Σε αντίστοιχες περιπτώσεις είχαν περάσει και πάνω από 12 ώρες προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία απορρύπανσης. Η μεγαλύτερη ποσότητα βρίσκεται στο σκάφος και η διαδικασία της απάντλησης που βρίσκεται σε εξέλιξη θα ολοκληρωθεί σε 20 μέρες».

Ο κ. Σαντορινιός τόνισε ότι δεν είναι μία συμπαγή κηλίδα πετρελαίου αλλά διάσπαρτες κηλίδες από τον Πειραιά ως την Γλυφάδα. Ωστόσο όπως είπε οι ακτές και οι παραλίες θα παραδοθούν πλήρως καθαρές σύμφωνα με τη δέσμευση της εταιρείας που έχει αναλάβει τον καθαρισμό και την απορρύπανση του Σαρωνικού.

Διαβεβαίωσε τέλος ότι "θα ερευνηθούν οι αιτίες του ναυαγίου" αλλά αρνήθηκε να προβεί σε "πρόχειρες" όπως είπε εκτιμήσεις.

Kατ. Μπρ.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια