Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Δήμαρχος Αριστοτέλη: H Eldorado καταστρέφει την περιοχή και εκβιάζει για να πάρει άδεια λειτουργίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δήμαρχος Αριστοτέλη: H Eldorado καταστρέφει την περιοχή και εκβιάζει για να πάρει άδεια λειτουργίας (Video)

Ο κ. Ζουμπάς εξήγησε ότι η Eldorado έχει κάνει ένα τεράστιο σχέδιο το οποίο είναι πέρα από τη δυνατότητα της περιοχής. "Καταστρέφει την περιοχή. Η τοπική κοινωνία αντιτάσσεται στην επέκταση της δραστηριότητας".

Πιο αναλυτικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη ανέφερε ότι: "Στην Ολυμπιάδα υπάρχει χώρος απόθεσης πάνω σε σεισμογενή περιοχή σε ένα φράγμα. Δεν έχει στεγανοποιηθεί, από το 2014 έχουν προσωρινές άδειες απόθεσης και μάλλον θα συνεχιστεί η απόθεση κυανίου και άλλα τοξικά απόβλητα των μεταλλείων χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι ακολουθείται η μελέτη της στεγανοποίησης. Επειδή τελειώνει η προσωρινή άδεια που έχουν και θέλουν την παράταση της άδειας για αυτό εκβιάζουν".

"Αν υποχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτό δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Πάντα θα υποχωρούμε γιατί χρησιμοποιούνται αυτές οι μέθοδοι. Κάποιοι από τα ΜΜΕ έχουν πάρει εργολαβία την υποστήριξη της εταιρείας" πρόσθεσε.

Κάτοικοι περιοχής: Η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας μολύνει την περιοχή μας

«Δεν θέλουμε την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, διότι από την εμπειρία μόνο καταστροφή και μόλυνση έχει φέρει» δήλωσε το μέλος του συντονιστικού των κατοίκων, Κώστας Ευθυμίου στο ΣΚΑΙ.

«Από τη στιγμή που η εταιρεία δεν πληρεί το βασικό όρο να κάνει καθετοποίηση παραγωγής. Να παράγει δηλαδή καθαρά μέταλλα, από το οποίο θα προκύψει το δημόσιο όφελος, πάνω στο οποίο πάτησε και το ΣΤΕ για να βγάλει τις αποφάσεις υπέρ της». 

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL