Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δήμαρχος Αριστοτέλη: H Eldorado καταστρέφει την περιοχή και εκβιάζει για να πάρει άδεια λειτουργίας (Video)

«Για μια ακόμη φορά η εταιρεία χρησιμοποιεί τη μέθοδο του εκβιασμού για να πάρει άδειες που δεν μπορεί με άλλο τρόπο. Είμαστε ενάντια σε κάθε επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας» ξεκαθάρισε ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Γιώργος Ζουμπάς μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Ζουμπάς εξήγησε ότι η Eldorado έχει κάνει ένα τεράστιο σχέδιο το οποίο είναι πέρα από τη δυνατότητα της περιοχής. "Καταστρέφει την περιοχή. Η τοπική κοινωνία αντιτάσσεται στην επέκταση της δραστηριότητας".

Πιο αναλυτικά ο Δήμαρχος Αριστοτέλη ανέφερε ότι: "Στην Ολυμπιάδα υπάρχει χώρος απόθεσης πάνω σε σεισμογενή περιοχή σε ένα φράγμα. Δεν έχει στεγανοποιηθεί, από το 2014 έχουν προσωρινές άδειες απόθεσης και μάλλον θα συνεχιστεί η απόθεση κυανίου και άλλα τοξικά απόβλητα των μεταλλείων χωρίς να έχει αποδειχθεί ότι ακολουθείται η μελέτη της στεγανοποίησης. Επειδή τελειώνει η προσωρινή άδεια που έχουν και θέλουν την παράταση της άδειας για αυτό εκβιάζουν".

"Αν υποχωρήσει η κυβέρνηση σε αυτό δεν έχουμε τίποτα άλλο να περιμένουμε. Πάντα θα υποχωρούμε γιατί χρησιμοποιούνται αυτές οι μέθοδοι. Κάποιοι από τα ΜΜΕ έχουν πάρει εργολαβία την υποστήριξη της εταιρείας" πρόσθεσε.

Κάτοικοι περιοχής: Η επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας μολύνει την περιοχή μας

«Δεν θέλουμε την επέκταση της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην περιοχή μας, διότι από την εμπειρία μόνο καταστροφή και μόλυνση έχει φέρει» δήλωσε το μέλος του συντονιστικού των κατοίκων, Κώστας Ευθυμίου στο ΣΚΑΙ.

«Από τη στιγμή που η εταιρεία δεν πληρεί το βασικό όρο να κάνει καθετοποίηση παραγωγής. Να παράγει δηλαδή καθαρά μέταλλα, από το οποίο θα προκύψει το δημόσιο όφελος, πάνω στο οποίο πάτησε και το ΣΤΕ για να βγάλει τις αποφάσεις υπέρ της». 

Kατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια