Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Φίλης: Η Ν.Δ. έχει αναλάβει σύμβουλος επικοινωνίας της Eldorado και των μεγάλων συμφερόντων (Video)

«Η Eldorado που βρίσκεται σε μια γενικότερη ύφεση ως επιχείρηση σε όλο τον κόσμο θέλει να φορτώσει στις πλάτες των πολιτών και του ελληνικού κράτους τις δικές της ζημιές» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τ. υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης στον Alpha.

Ο κ. Φίλης ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση θέλει επενδύσεις, αλλά υπό προϋποθέσεις, «όχι αποικιοκρατικού χαρακτήρα». Ειδικότερα ανέφερε ως απαραίτητες προϋποθέσεις την προστασία της εργασίας και τον σεβασμό στο περιβάλλον. Αναφορικά με την Eldorado θα πρέπει να διευκρινιστούν πλευρές αυτής της σύμβασης.

«Υπάρχει η διαιτησία και αν δεν λυθεί εκεί το πρόβλημα υπάρχουν και τα δικαστήρια» συνέχισε ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας ότι «μονομερείς ενέργειες δεν υπάρχουν».

 «Ο κ. Βορίδης μίλησε ως σύμβουλος επικοινωνίας μιας μεγάλης εταιρείας. Ο ρόλος ενός κόμματος είναι ούτε να κάνει το σύμβουλο επικοινωνίας, ούτε το δικηγόρο συμφερόντων». «Γιατί υιοθετείται την προπαγάνδα των Καναδών για αποεπένδυση;» ρώτησε ο κ. Φίλης ενώ υπογράμμισε ότι η στάση της Ν.Δ. δουλεύει υπέρ τους.

Ο κ. Φίλης διαβεβαίωσε ότι «η κυβέρνηση θα προστατέψει τους εργαζόμενους» επαναλαμβάνοντας ότι «η όλη προσπάθεια γίνεται για να διασφαλισθούν οι εργαζόμενοι, αλλά αν επιβεβαιωθεί το τελεσίγραφο των Καναδών, τότε δεν φέρει ευθύνη η κυβέρνηση». «Δύο φορές στο παρελθόν έχουν πει ότι θέλουν να κλείσουν την επένδυση» υπενθύμισε.

Χαρακτήρισε τελεσίγραφο την κίνηση της Eldorado ενώ καλούμενος να σχολιάσει την σχετική με το θέμα ανάρτηση του κ. Καρανίκα παρέπεμψε στην κ. Μπακογιάννη το 2012 που τότε με το κόμμα της έλεγε «στα τσακίδια» για την συγκεκριμένη επένδυση.

"Ανάπτυξη της αρπαχτής, της διαπλοκής, ή της μεγάλης πλειοψηφίας;"

Ο κ. Φίλης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι υπάρχει ιδεολογική μετατόπιση στο ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα της Αριστεράς που έχει προτεραιότητα το δημόσιο συμφέρον. Το θέμα της ανάπτυξης, οι επενδύσεις, η έξοδος της χώρας από το μνημόνιο, έχουν να κάνουν με το δημόσιο συμφέρον και το ζητούμενο είναι όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός πως θα ταιριάξουμε το δημόσιο με το λαϊκό συμφέρον. Το ζητούμενο λοιπόν είναι αν η ανάπτυξη θα είναι «υπέρ της διαπλοκής και της αρπαχτής, ή της μεγάλης πλειοψηφίας;»

Αναφορικά με τα πλεονάσματα του 3,5% ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι ενδέχεται «να αποδειχθούν τροχοπέδη, ωστόσο πιστεύουμε όσο ανεβαίνει το κύρος της χώρας, όσο μπορεί να αλλάξει η Ευρώπη, τόσο η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να αμφισβητήσει και τα πλεονάσματα. Γι’ αυτό έχει σημασία να υπάρχει μια κυβέρνηση προοδευτικού προσανατολισμού».

 «Το άρθρο του Πρωθυπουργού δεν έθεσε ζητήματα αλλαγής της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θέλουμε να μοιάσουμε σε άλλους. Έχουμε μια πολιτική ιστορία που έχει τις ρίζες της στην ανανεωτική ριζοσπαστική αριστερά που έχει διαμορφωθεί από συγκλίσεις της ευρύτερης αριστεράς και κυρίως την ανατροπή του παλαιού δικομματικού συστήματος» υπογράμμισε κ. Φίλης τονίζοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κατεξοχήν δημοκρατικό κόμμα και οι απόψεις εκφράζονται ελεύθερα.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι «απέχει πολύ η Ν.Δ. από την αυτοδυναμία» καθώς θα πρέπει να πείσει τον κόσμο για την αποτελεσματικότητα αλλά κυρίως για τη φιλολαϊκότητά της.

«Η συνείδηση του Έλληνα, η λαϊκότητα. Αν ρωτήσετε τον κόσμο στο δρόμο, ποιος πιστεύεται ότι μπορεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντά σας; Η Ν.Δ. ή το ΠΑΣΟΚ; Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σας πει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν σας εμπιστεύεται ο κόσμος» είπε ο κ. Φίλης στον κ. Βορίδη και καταλήγοντας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζει μια πολιτική που έχει τον καταναγκασμό από το μνημόνιο αλλά μια πολιτική που αξιοποιεί όλες τις δυνατότητες και ρωγμές και μια προοπτική και στην Ευρώπη, όταν βγούμε από το μνημόνιο να υπάρξουν σοβαρές αλλαγές. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε χρόνο για να υπάρξει ανάσα και ανάκαμψη στην ελληνική οικονομία, με στόχο να αλλάξουμε πράγματα.

Kατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μέτωπο στην Ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό

Η Ευρώπη βρίσκεται σήμερα αντιμέτωπη με τις ευθύνες της για το προσφυγικό. Ευθύνες στις οποίες δεν ανταποκρίθηκε, όχι λόγω του μεγέθους των προσφυγικών ροών ή των δυσκολιών στη διαχείρισή τους, αλλά...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο