Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σ. Φάμελλος: Η "Ελληνικός Χρυσός" δεν έχει καταθέσει τις μελέτες αδειοδότησης που απαιτούνται από το Σύνταγμα (Video)

Η διαφύλαξη των συμφερόντων του Δημοσίου και η νομιμότητα είναι ο στόχος της κυβέρνησης και στην περίπτωση της Ελληνικός Χρυσός τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος σε συνέντευξή του στον Alpha.

Η επιχείρηση αυτή ήρθε για να παράγει χρυσό με βάση τη σύμβασή της, όμως, όπως εξήγησε ο κ. Φάμελλος «δεν έχει καταθέσει μελέτη για το πώς θα παράγει χρυσό».

«Δεν έχει ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του περιβαλλοντικού σχεδιασμού και αδειοδότησης που είναι πολύπλοκος και επικίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία και υποχρεωτικός από το Σύνταγμα» υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός και κάλεσε την εταιρεία «να φέρει τις μελέτες η επιχείρηση ώστε να δούμε πως θα παράγει χρυσό για να έχουμε όφελος στην οικονομία και την εργασία. Αφού δεν το έχουν κάνει ως τώρα πρέπει να πάμε σε διαιτησία για να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα του Δημοσίου».

Κάλεσε τη Ν.Δ. να τοποθετηθεί αν συμφωνεί ότι «πρέπει προστατέψουμε τα συμφέροντα του Δημοσίου» καθώς όπως είπε ο κ. Φάμελλος είναι προφανές «ότι καταστρέφοντας το ΑΕΠ και με ανεργία 27% δεν προστάτεψαν τα συμφέροντα της χώρας».

«Εφόσον τηρούμε τη νομιμότητα και το Σύνταγμα θα ήθελα να ρωτήσω αν η Ν.Δ. θα παραβίαζε τη νομιμότητα και το Σύνταγμα για να δώσει από την πίσω πόρτα δάνεια στην επιχείρηση όπως έδιναν 15 εκ. με αέρα σε κάποιους μεγαλοεκδότες για να τους κάνουν πλάτες αυτό κατατέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βούλης» είπε χαρακτηριστικά.

«Οι κολλητοί έπαιρναν δάνεια και άδειες και αυτός είναι ο τρόπος που διαχειριζόσασταν την πραγματικότητα.  Ήδη σας ανέφερα 10 πρότζεκτ κολλημένα όλα 6 – 10 χρόνια που προχώρησαν με αυτή την κυβέρνηση. Αν η Eldorado ή η Ελληνικός Χρυσός θέλει να έχει διαφορετική διαχείριση με πολιτικούς όρους δεν θα έχει. Θα έχει ισότιμη διαχείριση όπως ο κάθε πολίτης».

Ο κ. Φάμελλος άφησε αιχμές για πολιτική διαχείριση από την πλευρά της εταιρείας καθώς στην ανακοίνωσή της επιζητά μια «πιο συνεργάσιμη κυβέρνηση».

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια