Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Και τώρα, τουμπεκί ψιλοκομμένο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Και τώρα, τουμπεκί ψιλοκομμένο

«Ψήφο εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία και στους Έλληνες εργαζόμενους χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την επένδυση 300.000.000 ευρώ της βιομηχανίας «Παπαστράτος ΑΒΕΣ» και τη δημιουργία 400 νέων θέσεων εργασίας από την Philip Morris International, για την αναβάθμιση του εργοστασίου της στον Ασπρόπυργο. Η χθεσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο εργοστάσιο ήρθε ακριβώς με τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τις τυμπανοκρουσίες των ΜΜΕ όταν στις 29 Αυγούστου του 2013, σαν χθες δηλαδή, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δεχόταν στο Μαξίμου τον επικεφαλής της εταιρείας Philip Morris στην Ελλάδα και ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της κυβέρνησης έστηνε ένα ακόμη επενδυτικό “success story”, εμπορευόμενος ελπίδες για θέσεις εργασίας στο εργοστάσιο της εταιρείας στο Αγρίνιο, με τη Philip Morris φυσικά απούσα από ανακοινώσεις και δεσμεύσεις.

Κάπως έτσι έστηναν κάποτε τα “success story” στο Μαξίμου, κάπως έτσι τα διοχέτευαν στα φίλα προσκείμενα ΜΜΕ που αφιέρωναν πεντάλεπτα ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων και οχτάστηλα στις εφημερίδες και κάπως έτσι πουλούσαν φούμαρα στους ανέργους. Τι κι αν η εταιρεία ανακοίνωνε μετά από λίγες εβδομάδες την πρόσληψη μονάχα ενός οδηγού κλαρκ στις καπναποθήκες του Αγρινίου; Τι κι αν οι επενδύσεις και οι θέσεις εργασίας ήταν καπνός ποικιλίας Μαξίμου και ουδεμία σχέση είχαν με τις προθέσεις και τον σχεδιασμό της εταιρείας; Το παραπέτασμα καπνού ήταν το ζητούμενο για την τότε κυβέρνηση και τα φερέφωνά της και τίποτα παραπάνω.

Και τώρα που έρχεται μια πραγματική επένδυση, και τώρα που έρχονται κάποιες πραγματικές θέσεις εργασίας, η Ν.Δ. και ο δημοσιογραφικός της μηχανισμός τουμπεκί ψιλοκομμένο. Στα ψιλά η είδηση. Στα ψιλά η ψήφος εμπιστοσύνης στην οικονομία. Στα ψιλά και όλα όσα βάζουν θετικό πρόσημο στην οικονομία και την αγορά εργασίας σε καθημερινή βάση. Αντιθέτως, συνεχίζεται ο καταστροφολογικός βομβαρδισμός της κοινής γνώμης για την επερχόμενη συντέλεια της οικονομίας και των ολοκληρωτικό αφανισμό της κοινωνίας. Και άντε να τα λέει η Ν.Δ. και οι βουλευτές της αυτά. Να μιλούν, όμως, για τέλμα της αγοράς και επενδυτική ένδεια επιχειρηματίες που εσχάτως ρίχνουν εκατομμύρια στον χώρο των ΜΜΕ και του Τύπου γενικότερα είναι τουλάχιστον σχήμα οξύμωρο, υποκριτικό και ουδόλως πιστευτό σε μια χώρα που δεν καταπίνει αμάσητο ό,τι της σερβίρουν τα γκαρσόνια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL