Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Μαυραγάνης: Ο Στ. Παππάς διαθέτει την πολιτική πυγμή και καθαρότητα που χρειάζεται στον ΟΑΣΘ (Video)

«Ζήτημα πολιτικής αναγκαιότητας ο διορισμός του Στέλιου Παππά» υποστήριξε ο υφυπουργός υποδομών και μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης σε συνέντευξή του, το πρωί στο ΣΚΑΙ. Όπως υποστήριξε ο Στέλιος Παππάς διαθέτει την απαιτούμενη «πολιτική πυγμή και πολιτική καθαρότητα, ώστε να πει τα πράγματα με το όνομά τους και να αντέξει στις πιέσεις που θα υπάρξουν».

Ο νέος πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Στέλιος Παππάς κατά τη διάρκεια της τελετής παραλαβής παράδοσης (που ουσιαστικά δεν έγινε καθώς η αποχωρήσασα ηγεσία του οργανισμού αρνήθηκε να παραδώσει) χθες δήλωσε: «Εγώ τελείωσα την καριέρα μου, ήρθα (στη Θεσσαλονίκη) για εκκαθάριση (του ΟΑΣΘ) με όρους πλήρους διαφάνειας. Εντός των επόμενων ημερών θα δημοσιοποιήσω όλη την περιουσία μου και τη σύνταξη που παίρνω, ώστε μετά να τη συγκρίνουμε με το τι θα έχω όταν θα φύγω. Είμαι στη θέση αυτή αμισθί».

«Δεν είναι οποιοσδήποτε διορισμός αυτός» τόνισε ο κ. Μαυργάνης σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αποσκοπεί στην επιτάχυνση της διαδικασίας της εκκαθάρισης ώστε να περάσουμε το συντομότερο δυνατό στη διάδοχη κατάσταση. Εξήγησε ότι ο  διορισμός αυτός κρίθηκε απαραίτητος, καθώς ο ΟΑΣΘ λειτουργούσε ανεξέλεγκτός, όλα τα προηγούμενα χρόνια με αποτέλεσμα να επιφέρει ζημία στο ελληνικό δημόσιο και το επιβατικό κοινό. Ο ΣΑΣΘ δεν ασκούσε τον απαιτούμενο έλεγχο στον ΟΑΣΘ.

Ο κ. Μαυραγάνης απάντησε στην κριτική που δέχεται η κυβέρνηση ότι «υπάρχουν οι απαιτούμενοι συγκοινωνιολόγοι» στον οργανισμό αλλά «λείπει η ηγεσία του οργανισμού» τονίζοντας ότι χρειάζονται άνθρωποι που δεν έχουν εξαρτήσεις από το παρελθόν.

«Στους ΣΑΣΘ και ΟΑΣΘ κατασπάρασσαν εκατομμύρια εις βάρος του ελληνικού δημοσίου και των φορολογουμένων και των πολιτών χωρίς να παρέχουν υπηρεσίες. Αυτό δεν έγινε από έλλειψη συγκοινωνιολόγων, αλλά από έλλειψη πολιτικής βούλησης».

Έχουν σταλεί ήδη στην δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι πρόσθεσε τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να υπάρξει μια «διαφορετική πολιτική καθοδήγηση από τα προηγούμενα χρόνια».

Κλείνοντας ο κ. Μαυραγάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το εγχείρημα της αποιδιωτικοποίησης θα πάει καλά, διότι είναι στη σωστή κατεύθυνση και συνάδει με την ευρωπαϊκή εμπειρία η οποία έχει δείξει ότι οι συγκοινωνίες πρέπει να επιχορηγούνται κατά 40%, 50% από το κράτος γιατί δεν πρόκειται για οποιεσδήποτε επιχειρήσεις, αφού δεν είναι κερδοφόρες, αλλά πρόκειται για επιχειρήσεις κοινωνικής πρόνοιας και παροχής.

Κατ. Μπρέγιαννη

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Κ. Μητσοτάκης: ανεπαρκής, καιροσκόπος, έμπορος εθνοπατριωτισμού

Για να καλύψει την πολιτική του αγωνία μπροστά στο τέλος των ελληνικών προγραμμάτων, αλλά και για να διαχειριστεί τη γενικότερη πολιτική του ανεπάρκεια, ο Κ. Μητσοτάκης καταφεύγει στο πιο χυδαίο είδος πολιτικής

Δειτε ολοκληρο το αρθρο