Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.0°C23.0°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.6°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
4 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
0 BF 30%
Προπαγάνδα με... βάθος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προπαγάνδα με... βάθος

 -που δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’50 πάνω στις ξηλωμένες ράγες του τραμ και το ανέχθηκαν, όταν δεν το αγκάλιαζαν, όλες οι μετέπειτα κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ- σε έναν βιώσιμο οργανισμό συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης.

Για να γίνει αυτό το πέρασμα, θα πρέπει να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της εταιρείας. Να ανοιχτούν φάκελοι και να αναζητηθούν πιθανότατα ευθύνες από τις προηγούμενες διοικήσεις όπου υπήρξε κακοδιαχείριση - και οι ενδείξεις είναι πολλές.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα μέλη της νέας μεταβατικής διοίκησης ξέσπασε ένας απίστευτος πόλεμος προπαγάνδας από τα κόμματα του μπλοκ των Μένουμε Ευρώπη.

Η υπόθεση του ΟΑΣΘ δεν είναι μια ιδεολογική μάχη, είναι μια πράξη ουσιαστικής κάθαρσης και απόδοσής της στην κοινωνία από την αρχή.

Η νέα διοίκηση είναι και θα παραμείνει στο στόχαστρο των κομμάτων αυτών και το γιατί θα ξεδιπλωθεί μπροστά μας όσο θα προχωρά η έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε μια κομματικά προστατευόμενη ομάδα ιδιωτών τόσο μεγάλα χρηματικά ποσά από τους φόρους των πολιτών.

Το θέμα όσων εξαπολύουν επίθεση κατά της κυβέρνησης τις τελευταίες ώρες δεν είναι για τον άλφα ή τον βήτα του Διοικητικού Συμβουλίου. Το θέμα τους είναι ότι πρέπει και ο άλφα και ο βήτα να είναι απαξιωμένοι στην κοινή γνώμη πριν αποκαλυφθεί στην κοινωνία ο τρόπος με τον οποίο συντηρούσαν τα δύο αυτά κόμματα μια τεράστια ιδιωτική φούσκα στην πλάτη των πολιτών.

Πόσο μάλλον όταν στη συγκεκριμένη περίπτωση του Στέλιου Παππά αυτά τα κόμματα τον έστελναν ομόφωνα πριν από μερικά χρόνια στη διοίκηση ενός σημαντικού κλαδικού οργάνου όπως το Οικονομικό Επιμελητήριο.

Η κάθε επιλογή δικαιώνεται ή όχι από τις ενέργειες που θα κάνει ως διοίκηση. Αν επιτελέσει σωστά τον σκοπό για τον οποίο τοποθετήθηκε. Αυτά όμως είναι ψιλά γράμματα για τα κόμματα αυτά, γιατί το διακύβευμα είναι μεγαλύτερο.

Και το εξήγησε πολύ απλά ο Γ. Μπουτάρης. “Η ιστορία του ΟΑΣΘ είναι αμαρτωλή” είπε και σίγουρα, ως εκλεγμένος από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τα τελευταία επτά χρόνια, γνωρίζει καλά.

Όλα τα άλλα είναι απλή προπαγάνδα και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις από τρολ του Διαδικτύου, που δεν εργάζονται και αμισθί!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL