Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Για τη σχέση καύσωνος και πολιτικής

Και μη μου πείτε ότι δεν τρέχει κάστανο με όσα λένε ο Βρούτσης και οι επίλοιποι. Διότι θα σηκωθεί η εικόνα του Κυριάκου να σας κοπανήσει. Άπιστοι!

Εδώ και χρόνια έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο καύσωνας του Αυγούστου παράγει ένα τελείως αντίθετο φαινόμενο στην πολιτική: Πλήρη και άκρως παγερή παγωνιά. Οι φυσιολογικοί άνθρωποι ή κάθονται και βλέπουν υπό το κλιματιστικό “Game of Thrones” και “House of Cards” ή τρέχουν στις κοντινές παραλίες, ή τέλος πάντων αναχωρούν μαζικά προς αναζήτηση δροσιάς, εφόσον βέβαια διαθέτουν τα απαραίτητα για το εισιτήριο και το σιτηρέσιο. Πάντως, με την πολιτική, τις ανακοινώσεις των κομμάτων, τα νεύρα του Κυριάκου, τις απαντήσεις του Μαξίμου, και τη στρατολογική κατάσταση των υπουργών καμιά όρεξη δεν έχουν να ασχοληθούν.

Και όμως, και όμως. Με τόση ζέστη, η ζέση ορισμένων να επιδιώκουν την πρόκληση πυρετού στους ανυποψίαστους δεν αποθαρρύνεται με τίποτε. Και παρατηρούνται πρωτοβουλίες αξιοθαύμαστες (θαύμα, παιδάκι μ’, θαύμα!) αυτές τις μέρες, που αποδεικνύουν του λόγου το ασφαλές. Συνδέονται, μάλιστα, όχι μόνο με μια εθνικώς και χριστιανικώς ορθή πολιτική στάση, αλλά και με μια υπόσταση αν με εννοείτε. Και ιδού: Πώς σας φαίνεται να εκτίθεται στο ευλαβές πλήρωμα ιερού ναού ένα κάστανο, βρασμένο πριν από χρόνια από τον άγιο Παΐσιο, που παραμένει αναλλοίωτο; Ή μια εικόνα της Παναγίας που δέρνει στα καλά καθούμενα τους πιστούς;

Αυτά είναι στα όρια του υπερφυσικού θα πείτε. Δεν είναι πολιτική. Πολιτική είναι, αλλά ας μην τσακωθούμε γι’ αυτό. Σας έχω κι άλλα. Της ίδιας συνομοταξίας. Πώς σας φαίνεται να καταγγέλλει ο Βρούτσης το εργασιακό καθεστώς; Δεν είναι ακόμα πιο θαυμαστό από το κάστανο που δεν χαλάει; Πώς σας φαίνεται να καταγγέλλει η Ν.Δ. την υπερφορολόγηση; Δεν την αισθάνεστε να σας κοπανάει ακόμα πιο βίαια από ό,τι η εικόνα όσους την αγγίζουν; Πώς σας φαίνεται να δηλώνει ο Χατζηδάκης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι Αριστερά; Ο Πύρρος Δήμας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τον εξόρισε από την Ελλάδα; Και ο Θέμος Αναστασιάδης ότι είναι στόχος του συριζαίικου κράτους και παρακράτους;

Καταλήγω, λοιπόν, ότι το αρχικό συμπέρασμα για τη σχέση καύσωνα και πολιτικής θα πρέπει να συμπληρωθεί κάπως. Ο καύσωνας καταψύχει μεν την πολιτική, αλλά αναζωπυρώνει τα θαύματα. Και μη μου πείτε ότι δεν τρέχει κάστανο με όσα λένε ο Βρούτσης και οι επίλοιποι. Διότι θα σηκωθεί η εικόνα του Κυριάκου να σας κοπανήσει. Άπιστοι!

Δείτε όλα τα σχόλια