Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Θα μας βρει το φθινόπωρο...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα μας βρει το φθινόπωρο...

Όπως πάει η δουλειά, μας βλέπω να μπαίνουμε στον Σεπτέμβριο, να ανοίγουν τα σχολεία, και η Ν.Δ. με τα ΜΜΕ της να ασχολούνται ακόμη με σημαίες, παρελάσεις, κληρώσεις και εθνικούς ύμνους. Απ’ ό,τι φαίνεται, εκεί στην Πειραιώς βρήκαν επιτέλους το αντιπολιτευτικό συνολάκι που τους ταιριάζει και δεν το βγάζουν από πάνω τους ο κόσμος να χαλάσει. Ακόμα και το χρυσό κοντάρι που ανέβασε την Κατερίνα Στεφανίδη στην πρώτη θέση του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου ωσάν κοντάρι της σημαίας το είδαν οι εραστές της αριστείας και μας βομβαρδίζουν από το βράδυ της Κυριακής με εθνικοφιλελεύθερα τσιτάτα που απειλούν να αφήσουν άφωνους ακόμη και αυτούς τους χρυσαυγίτες. Κι ας είχε παρελάσει ως σημαιοφόρος η χρυσή μας ολυμπιονίκης στην τελετή λήξης των αγώνων του Ρίο κατόπιν κλήρωσης, οι μουτζαχεντίν της αριστείας ουδόλως πτοήθηκαν στον προπαγανδιστικό τους παροξυσμό εναντίον της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης που όλα τα ισοπεδώνει.

Αφού χάλασαν τον κόσμο με την κλήρωση των σημαιοφόρων στα δημοτικά σχολεία, μετά πιάστηκαν από ένα άρθρο του νομοσχεδίου για την Παιδεία και έστησαν το θέμα της χρονιάς με τον υπουργό που καταργεί την έπαρση της σημαίας και τον εθνικό ύμνο από τα σχολεία. Κι ανάθεμα αν έχουν περάσει πρωί τα τελευταία είκοσι χρόνια έξω από σχολείο. Κι ανάθεμα αν ρώτησαν τα παιδιά τους αν έψαλαν ποτέ εθνικό ύμνο πριν μπουν για μάθημα στην τάξη. Και όμως, το έγραψαν, το ξαναέγραψαν και το υποστήριξαν με λύσσα σε όποιον τόλμησε να αμφισβητήσει την καταγγελία τους. Εκεί αυτοί. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Γαβρόγλου βγάζουν τον εθνικό ύμνο από τα σχολεία. Και οι χρυσαυγίτες να παρακολουθούν με αμηχανία.

Μα η αμηχανία τους αυτή δεν κράτησε πολύ. Δεν γίνεται, σου λέει, να μας πάρουν τη δουλειά οι νεοδημοκράτες, και διοχέτευσαν εκεί που έπρεπε αυτό που ο υπαρχηγός του μορφώματος έχει πολλάκις υπονοήσει από βήματος της Βουλής για τον “πατριωτισμό” του υπουργού Παιδείας. Και να τα αποκαλυπτικά πρωτοσέλιδα. Και να το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. με τις πατριωτικές ανακοινώσεις του. Και να το ιντερνετικό γαϊτανάκι περί στρατιωτικής θητείας και χούντας από κάτι απίστευτους τύπους που δεν έχουν δει στρατόπεδο ούτε με κιάλι και από χούντα ξέρουν μόνο αυτές του Κάστρο και του Μαδούρο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL