Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Θα ήταν γραφικός αν δεν ήταν επικίνδυνος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θα ήταν γραφικός αν δεν ήταν επικίνδυνος

Δεν είναι απλά γραφικός. Είναι επικίνδυνος. Είναι επικίνδυνος για το κόμμα του, είναι επικίνδυνος για αυτούς που τον ψηφίζουν, είναι επικίνδυνος για όλους μας και για τη χώρα συνολικά. Και είναι επικίνδυνος γιατί είναι αδίστακτος. Και είναι αδίστακτος γιατί μπροστά στον απώτερο σκοπό της προπαγάνδας δεν λογαριάζει τίποτα. Δεν τον νοιάζει αν είναι αλήθεια ή ψέμα αυτό που ρίχνει ως “είδηση” στον ανεμιστήρα. Γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του έννοιες όπως διεθνείς σχέσεις και διπλωματία αρκεί να στήσει το αντιπολιτευτικό του σενάριο. Όπως έκανε και στο παρελθόν, όταν “έπαιζε” με τους αρνητές του Ολοκαυτώματος και μετά έτρεχε να ζητήσει συγγνώμη από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο και την πρεσβεία του Ισραήλ. Έτσι και τώρα. Συκοφαντεί, ψεύδεται και γκεμπελίζει ανερυθρίαστα για τα όσα συμβαίνουν, αλλά κυρίως για τα όσα δεν συμβαίνουν στη Βενεζουέλα μόνο και μόνο για να “ενοχοποιήσει” τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα.

Στην τελευταία του διαδικτυακή λασπολογία ξεπέρασε ακόμα και τον ίδιο του τον εαυτό με την ανάρτηση στο Twitter ενός “τρομακτικού βίντεο από την Βενεζουέλα που το παρακράτος Μαδούρο σκοτώνει εν ψυχρώ φοιτητές που του αντιστέκονται” για να συμπληρώσει με νόημα “ο φίλος του Αλέξη Τσίπρα”. Μόνο που το βίντεο, που είναι όντως τρομακτικό, αφορά περιστατικό που αποδίδεται σε εμπόριο ναρκωτικών και σύμφωνα με τον τίτλο δείχνει έναν διακινητή που σκοτώνει χρήστη ο οποίος δεν τον πλήρωσε για τη δόση του. Και όλα αυτά χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Βενεζουέλα του Μαδούρο. Και όλα αυτά κάπου κάποτε στο Πουέρτο Ρίκο. Το ένα ψέμα πάνω στο άλλο. Ναρκωτικά, δολοφονίες, Μαδούρο και Αλέξης Τσίπρας. Όλα μαζί σε έναν αντιπολιτευτικό αχταρμά λάσπης που πετάγεται στον χαοτικό κόσμο του Ίντερνετ και όποιον πάρει ο χάρος, αρκεί να φανεί στο ακροατήριο πως ο Έλληνας πρωθυπουργός συναγελάζεται με δολοφόνους και παρανοϊκούς δικτάτορες. Όχι, όμως, σαν τους δικτάτορες που του αφιερώνουν ενυπόγραφα τα βιβλία τους.

ΥΓ.: Γράφοντας αυτές τις γραμμές, το ημερολόγιο δείχνει 4η Αυγούστου και με θλίψη συνειδητοποιώ ότι δεν λείπουν οι πολιτικοί από τη Ν.Δ. που σήμερα, λίγο κρυφά, λίγο φανερά, υμνούν τον Μεταξά και το καθεστώς που, όπως και η χούντα, άφησε έργο πίσω τους επαναλαμβάνοντας ψεύδη σαν τα ψεύτικα βίντεο του αντιπροέδρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL