Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Ήθελε πάση θυσία να πουληθεί το Ντυνάν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ήθελε πάση θυσία να πουληθεί το Ντυνάν

Τις εναλλακτικές λύσεις που μπορούσαν να υπάρξουν για το Ντυνάν απέκλεισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, όπως αποδείχθηκε στη δεύτερη ημέρα της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία. Με τον τρόπο αυτό δρομολογήθηκε ως η μόνη επιλογή η εκπλειστηρίαση στη θυγατρική τής Τράπεζας Πειραιώς.

Συγκεκριμένα, ο Άδ. Γεωργιάδης είπε ότι:

* Θεώρησε "ανεπίκαιρη" την έκθεση Λιαρόπουλου που αποδείκνυε ότι το νοσοκομείο μπορούσε να καταστεί λειτουργικό και δεν χρειαζόταν να ιδιωτικοποιηθεί.

* Δεν μπορούσε ο υπουργός μαζί με το Ντυνάν να διαπραγματευτεί τις οφειλές του νοσοκομείου προς τους προμηθευτές, όπως του πρότεινε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Μάρδας.

Αντίθετα, κατά τον Άδ. Γεωργιάδη, ο υπουργός μπορεί να μεταφέρει τις απαιτήσεις ενός τραπεζίτη να παραιτηθεί το Δ.Σ. του Ντυνάν παρά το ότι, όπως είπε, δεν είχε την αρμοδιότητα.

Ο Άδ. Γεωργιάδης συμφώνησε ότι το σύνταγμα απαγορεύει την εκχώρηση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν. Ισχυρίστηκε όμως ότι δεν πουλήθηκε το ίδρυμα, αλλά το νοσοκομείο (που ήταν το μόνο περιουσιακό του στοιχείο για να ασκεί κοινωφελή δράση). Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής του είπε ότι η γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους ορίζει πως το ίδρυμα και το νοσοκομείο ταυτίζονται και ότι αυτό έχει παραδεχθεί και ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. "Ως υπουργό δεν με ενδιέφερε αυτό το ζήτημα" υποστήριξε ο Άδ. Γεωργιάδης.

Ο πρώην υπουργός, απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αννέτα Καββαδία, παραδέχθηκε ότι είναι μέλος του Ερυθρού Σταυρού και μάλιστα ότι τον είχε γράψει ο Ανδρέας Μαρτίνης, τον οποίο σήμερα κατηγορεί για κακοδιαχείριση! Προφανώς τότε δεν ήταν "φαύλο το καθεστώς Μαρτίνη", έτσι ώστε τώρα να δηλώνει ο Άδ. Γεωργιάδης πως "δεν το θεώρησα τιμή μου που με είχε γράψει"... Ακόμη, ο Άδ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι το νοσοκομείο Ντυνάν από οικονομικής θεώρησης είναι ό,τι και ένα σούπερ μάρκετ.

"Αν έχω ποινικές ευθύνες, να δικαστώ"

Από την πλευρά του, ο Άδ. Γεωργιάδης μετά τη λήξη της κατάθεσής του ζήτησε, εφόσον η Εξεταστική διαπιστώσει ότι έχει ποινικές ευθύνες, να μην τον παραπέμψει με το άρθρο 86 του συντάγματος που επιφέρει σύντομη παραγραφή. "Δεν επιθυμώ να επιτρέψω στην πλειοψηφία της επιτροπής να με στιγματίσει υπονοώντας ότι έχω ποινικές ευθύνες και κρύβομαι από την παραγραφή" δήλωσε.

Ο πρόεδρος της Εξεταστικής Αντώνης Μπαλωμενάκης ενημέρωσε ότι του εστάλη ιδιόχειρη επιστολή του Ανδρέα Μαρτίνη στην οποία αναφέρει πως είχε δύο συναντήσεις με τον Θανάση Πλεύρη. Στην πρώτη συνάντηση που, σύμφωνα με τον Ανδ. Μαρτίνη έγινε σε καλό κλίμα, ο Θ. Πλεύρης του είπε ότι "ο Άδωνις δεν ξεχνά ποτέ τους φίλους του", ενώ η δεύτερη συνάντηση έγινε σε ψυχρό κλίμα. Ακόμη χαρακτηρίζει ως "καταστροφική" την ασυλία που δόθηκε στα μέλη του Δ.Σ. του Ντυνάν επί υπουργίας Βορίδη. Σημειώνεται πως ο Άδ. Γεωργιάδης κατέθεσε ότι δεν ενημέρωσε τον Μ. Βορίδη για το Ντυνάν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL