Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Αγενής, ανάγωγος και πανικόβλητος...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγενής, ανάγωγος και πανικόβλητος...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αρχηγός της Ν.Δ. και επικεφαλής της αντιπολίτευσης. Το βάρος της θέσης του και η πολιτική κουλτούρα του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής απ' ό,τι φαίνεται δεν του δημιουργεί καμία ευθύνη. Δεν τον υποχρεώνει να είναι πολιτικά ευγενής, συνετός και σώφρων. Την ημέρα λοιπόν που είχε τα γενέθλιά του ο πρωθυπουργός, δήλωσε στον ΣΚΑΪ. «Σκέφτομαι να του στείλω ένα μικρό δώρο, μια κορνίζα από την τελευταία γελοιογραφία του Αρκά που, γράφει: 'Είμαι ψεύτης αλλά ορκίζομαι ότι δεν είμαι κλέφτης. Με πιστεύετε, έτσι δεν είναι;».

ΕΝΤΑΞΕΙ, ο Κυριάκος είναι αγενής και ανάγωγος. Δεν είναι και σοβαρά μειονεκτήματα αυτά στην πολιτική. Θα το δεχόμασταν, αν οι μοναδικές αδυναμίες του ήταν αυτές. Αν είχε δηλαδή όλα τα άλλα προσόντα για να γίνει ηγέτης της χώρας. Για να γίνεις όμως ηγέτης μιας χώρας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να θέτεις τα συμφέροντά της, υπεράνω των προσωπικών σου συμφερόντων ή, στη χειρότερη περίπτωση, οι προσωπικοί σχεδιασμοί σου να μην έχουν κόστος για τους πολίτες αφού εκείνοι είναι που θα κρίνουν σε τελική ανάλυση αν είσαι ικανός για την υψηλή θέση μεγάλης ευθύνης.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ γι' αυτόν, ενώ όλοι όσοι σχεδίαζαν την ανατροπή της πρώτης αριστερής κυβέρνησης στην Ε.Ε. συμβιβάστηκαν μετά τις απανωτές αποτυχίες τους, αφού στις κρίσιμες στιγμές ο ελληνικός λαός στήριξε τη σημερινή κυβέρνηση, ο μοναδικός που συνεχίζει τα σαμποτάζ είναι ο Κυριάκος και μια δογματική ομάδα με την οποία ασκεί αντιπολίτευση με νοοτροπία Λουδοβίκου: “το κόμμα είμαι εγώ”. Παντού βλέπει καταστροφές και παταγώδεις αποτυχίες, λες και οι μοναδικές πηγές ενημέρωσης που υπάρχουν στον τόπο είναι "Τα Νέα" και η “Ελευθερία του Τύπου”.

Λες και κανείς Έλληνας δεν θα μάθει ότι όλο το διεθνές περιβάλλον χαρακτήρισε τη συμφωνία δανεισμού καλή αρχή για την πραγματική ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, κάτι που φυσικά γνωρίζουν και όλοι όσοι δρουν παραγωγικά σε αυτόν τον τόπο.

ΜΕ ΜΙΑ κίνηση που προδίδει πανικό και απελπισία, ο γόνος της μεγάλης οικογένειας αποφάσισε, χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ότι απαγορεύει (!) σε όλα τα στελέχη του κόμματος να παρίστανται στις περιφερειακές συνδιασκέψεις στις οποίες παίρνει μέρος και ο πρωθυπουργός και έχουν θέμα την ανάπτυξη των περιοχών. Δεν είχε καμία σημασία για τον αρχηγό ότι όλοι όσοι έπρεπε να λάβουν μέρος είναι εκλεγμένοι από τον λαό των περιφερειών τους και δεσμεύονται από την εντολή που έχουν λάβει να κάνουν το καλύτερο δυνατόν για το μέλλον της περιοχής. Οι απαντήσεις που έλαβε, τόσο από τον περιφερειάρχη Στερεάς και Εύβοιας Κ. Μπακογιάννη όσο και από τον περιφερειάρχη της Κεντρικής Μακεδονίας Απ. Τσιτζικώστα, αμφιβάλλω αν του έγιναν μάθημα.

ΟΤΑΝ όμως είσαι τόσο ανασφαλής και εκβιάσιμος. Όταν στηρίζεσαι μόνον ή κυρίως στη βοήθεια των νταβατζήδων της ενημέρωσης, σε όλους τους διαπλεκόμενους της αμαρτωλής περιόδου που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία. Όταν δεν καταλαβαίνεις γιατί η Βουλή τραντάχτηκε από τα γέλια, τότε που δήλωσες πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών. Όταν, για να κατακτήσεις την εξουσία, προβάλλεις ότι είσαι ο λιγότερο επικίνδυνος. Όταν έχεις εγκαταλείψει το κομματικό δυναμικό, περιφρονείς τη δημοκρατία, πορευόμενος με μια εξωθεσμική ομάδα νεοφιλελεύθερων ακοινώνητων τεχνοκρατών της κακιάς ώρας, τότε έχεις σκάψει μόνος τον λάκκο που θα πέσεις μέσα.

ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ την πιθανή επιτυχία του Τσίπρα να πολλαπλασιάζει τις πιθανότητές αντοχής, πανικοβάλλεται. Δείγμα ανασφάλειας και ανεπάρκειας, διότι στην πραγματικότητα νιώθει ότι η κατάκτηση της εξουσίας δεν εξαρτάται από τις δικές του ικανότητες και το καλύτερο κυβερνητικό πρόγραμμα, που θα πείσει τους Έλληνες πολίτες να τον επιλέξουν. Όλες οι ελπίδες του στηρίζονται στην αποτυχία της κυβέρνησης, χωρίς να αντιλαμβάνεται ή, ακόμα χειρότερα, να νοιάζεται αν η αποτυχία θα έχει βαρύ κόστος για τον ταλαιπωρημένο από τα παλαιά συστημικά κόμματα, ελληνικό λαό. Άλλωστε η μοναδική πρόταση που έχει για τη νέα διακυβέρνηση είναι: λιγότεροι φόροι και λιγότερο κράτος. Λες και μόνο με αυτά αλλάζει πρόσωπο και επίπεδο διαβίωσης μια χώρα της Ευρωζώνης! Λες και το μέλλον του τόπου είναι να ανταγωνιστεί τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία σε οικονομίες εντάσεως εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL