Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προβλέψιμοι, ρατσιστές και ψεύτες

«Ήταν αναμενόμενο πως θα ανοίξει ο κύκλος της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων που σκοπό έχει να ανακινήσει ένα κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ακροδεξιάς, που κοινοβουλευτικά κατοικοεδρεύει και πέραν των εδράνων της Χρυσής Αυγής»

Η αλήθεια είναι πως το περιμέναμε. Από τα τέλη του 2016, όταν ο Γιάννης Μουζάλας σε μια απολογιστική των μέχρι τότε πεπραγμένων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής προανήγγειλε πως την επόμενη χρονιά η χώρα θα περνούσε στην επόμενη φάση διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης, χαρακτηρίζοντας το 2017 ως έτος ένταξης των προσφύγων που εγκλωβίστηκαν στην Ελλάδα, το περιμέναμε από τότε πως θα συμβεί. Τότε είχαμε πάρει μια πρώτη εικόνα για την επέκταση του προγράμματος στέγασης των προσφύγων σε διαμερίσματα αλλά και τη χορήγηση προπληρωμένων καρτών με χρηματικά ποσά που θα εξασφαλίζουν την αγορά των αναγκαίων αγαθών για την επιβίωση μιας οικογένειας και είχαμε ψυλλιαστεί τι θα ακολουθούσε. Τώρα που και οι δύο αυτές δομικές αλλαγές για την αξιοπρεπή διαβίωση των προσφύγων στην Ελλάδα προωθούνται με την έναρξη χρηματοδοτούμενων από την Ε.Ε. προγραμμάτων ήταν αναμενόμενο πως θα ανοίξει ο κύκλος της παραπληροφόρησης και της διασποράς ψευδών ειδήσεων που σκοπό έχει να ανακινήσει ένα κύμα ξενοφοβίας και ρατσισμού κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της Ακροδεξιάς, που κοινοβουλευτικά κατοικοεδρεύει και πέραν των εδράνων της Χρυσής Αυγής.

Την αρχή έκανε ο υπόδικος Λαγός που τα έβαλε με την κυβέρνηση γιατί λέει πως "με τον ίδιο νόμο που βγάζετε τους Έλληνες από τα σπίτια τους με τον ηλεκτρονικό πλειστηριασμό, βάζετε τους λαθρομετανάστες στα σπίτια Ελλήνων που τους τα παίρνετε με τους πλειστηριασμούς". Στη συνέχεια την σκυτάλη πήρε η δημοσιογραφική εμποροπανήγυρις του Διαδικτύου που άρχισε να ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα για το “ζεστό χρήμα” που ο Μουζάλας θα μοιράζει στους “λαθρομετανάστες” την ώρα που οι Έλληνες πεινάνε, ενώ οι πιο ανήσυχοι άρχισαν να σπέρνουν ανησυχίες για τους πρόσφυγες που με τόσα ευρώ στη διάθεσή τους θα αρχίσουν να κλέβουν ο ένας τον άλλον ανεβάζοντας στα ύψη την εγκληματικότητα. Ψέμα πάνω στο ψέμα κι ό,τι μείνει. Λίγο τα σπίτια των Ελλήνων που θα τα πάρουν οι “λάθρο”, κάτι τα λεφτά που θα στερηθούν οι πεινασμένοι, βάλε και λίγο τους πρόσφυγες που θα σφάζονται μεταξύ τους και στήθηκε το θρίλερ του καλοκαιριού που ανεβαίνει σε μικρές και μεγάλες οθόνες. Και ας χρηματοδοτούνται τα προγράμματα από τα ταμεία της Ε.Ε. Και ας ωφελούνται από το πρόγραμμα στέγασης των προσφύγων χιλιάδες συμπατριώτες μας ιδιοκτήτες κλειστών μέχρι σήμερα διαμερισμάτων. Και ας βγουν κερδισμένες πολλές τοπικές αγορές. Δεν πτοούνται.

Δείτε όλα τα σχόλια