Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Αφού δεν ρίξαμε τον Τσίπρα, ας δοκιμάσουμε τον Μαδούρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αφού δεν ρίξαμε τον Τσίπρα, ας δοκιμάσουμε τον Μαδούρο

Αφού δεν μπορούν να ρίξουν τον Τσίπρα και την κυβέρνησή του, βάλθηκαν να ρίξουν τον Μαδούρο και την κυβέρνηση της Βενεζουέλας. Δεν εξηγείται αλλιώς. Με τέτοια νεοδημοκρατική υπερπαραγωγή δηλώσεων, αποκαλύψεων και “ειδήσεων” για όσα γίνονται, για όσα έγιναν αλλά και για τα όσα θα μπορούσαν να γίνουν στη μακρινή χώρα της Λατινικής Αμερικής αντιλαμβάνεσαι πως κάτι δεν πάει καλά με το εδώ αντιπολιτευτικό σχέδιο και κάποιοι το έχουν ρίξει στην πολιτική σαπουνόπερα. Απελπισμένοι από τις απανωτές και σχεδόν καθημερινές διαψεύσεις του αφηγήματος της καταστροφής και της ισοπέδωσης έχουν πάρει τους δρόμους και τα στενά του Καράκας ψάχνοντας αντίδοτο για την εγχώρια απελπισία τους.

Στο κατόπι της Ν.Δ. και το γνωστό “ενημερωτικό καρτέλ” που είτε στήνει εκατόμβες νεκρών από τα πυρά του Μαδούρο είτε εισάγει σενάρια μπολιβαριανής συνωμοσιολογίας και “κόκκινο” πετρέλαιο από τη Βενεζουέλα. Και νά τα αιματοβαμμένα ρεπορτάζ που αποκαλύπτουν το απάνθρωπο πρόσωπο του καθεστώτος Μαδούρο μέχρι να αποκαλυφθεί πως όταν τα ΜΜΕ μιλούσαν για 39 νεκρούς στο Καράκας, μόνο τέσσερις ήταν θύματα συγκρούσεων με τις αστυνομικές δυνάμεις, για να μην αναφερθούμε στο γεγονός πως το τελευταίο διάστημα αποκρύπτεται εντελώς από τη συντριπτική πλειοψηφία των ΜΜΕ η δραστηριότητα παραστρατιωτικών ομάδων της Δεξιάς, με πιο προσφιλή τρόπο αντιμετώπισης των αντιπάλων τους την πυρπόληση ζωντανών «Τσαβίστας».

Όχι, αυτά δεν γράφονται, δεν παρουσιάζονται, ούτε και λέγονται όταν η Ν.Δ. αρχίζει τις αντιπολιτευτικές κορώνες για την κυβέρνηση Μαδούρο και τις σχέσεις της με το καθεστώς Τσίπρα. Ε, κάπου εκεί καταλαβαίνεις πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απελπισμένος γαρ με τα εν Ελλάδι, έχει μεταθέσει τις προσωπικές του πολιτικές φιλοδοξίες στον πρωθυπουργικό θώκο της Βενεζουέλας.

Και νά οι καραβιές με τα πετρέλαια που φυσικά πάνε μαζί με τα εκ Μόσχας ρούβλια και νά τα plan latinoamericana για κουπόνια στα σούπερ μάρκετ και νά τα μυστικά ταξίδια των συριζαίων στη Βενεζουέλα και όλα μαζί να πέφτουν στο μίξερ της Νέας Δημοκρατίας που εξακολουθεί να φαντασιώνεται κατσαρολικά κινήματα με μια κατσαρόλα πιο άδεια και από τις τρύπες τσέπες των εναλλακτικών αντιπολιτευτικών σεναρίων που η ίδια διαθέτει. Σενάρια που εξαντλήθηκαν οριστικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης και έκτοτε η Πειραιώς ψάχνεται ώς τη Νότια Αμερική μπας και ανακαλύψει σωσίβιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL