Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Μένουμε Ευρώπη ή γινόμαστε μπανανία;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μένουμε Ευρώπη ή γινόμαστε μπανανία;

Στο άρθρο της περασμένης Τετάρτης με τίτλο “Οι καναλάρχες πρέπει τώρα να βάλουν το χέρι στη δική τους τσέπη” σημείωνα: “Σύντομα θα έχουμε νέα, αλλά καλού κακού προετοιμαστείτε για εκπλήξεις. Ο νόμος ορίζει ότι όποιος λάβει πανελλαδική άδεια εκπομπής τηλεοπτικού σήματος πρέπει να διαθέτει μίνιμουμ 400 εργαζόμενους όλων των ειδικοτήτων. Και αυτό είναι το μικρότερο έξοδο. Τα μεγάλα αφορούν τηλεοπτικά δικαιώματα, εξωτερικές ή εσωτερικές παραγωγές, ενοίκια, κόστος τηλεπικοινωνιών και, σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς, δημιουργείται ένα συνολικό έξοδο ανά κανάλι γύρω στα 40 με 50 εκατομμύρια ετησίως.

ΠΟΥ να το φανταστώ ότι, πριν περάσουν 24 ώρες, οι κύριοι καναλάρχες θα αντιδρούσαν και πάλι, ανακοινώνοντας νέα προσφυγή στο ΣτΕ! Τώρα ζητάνε να αρθούν οι όροι για την αδειοδότηση των πανελλαδικής εμβέλειας καναλιών, όπως για παράδειγμα ο όρος για μίνιμουμ προσωπικό 400 ατόμων και ακόμα, ζητούν οι άδειες να μην κοστίζουν τίποτα, όπως για την ίδρυση κάθε άλλης επιχείρησης του ιδιωτικού τομέα. Τι να τους κάνουν 400 εργαζόμενους όταν οι τίτλοι των ειδήσεων βγαίνουν στα γραφεία των ιδιοκτητών τους;

ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ έχουν ζορίζει και οι αποκαλύψεις αρχίζουν. Στη νέα εποχή, το τραπεζικό σύστημα, αποδεσμευμένο από το κράτος και τους παλιούς μεγαλομετόχους, που μοίραζαν θαλασσοδάνεια κανιβαλίζοντας τα μαγαζιά τους, λίγο πριν παραχωρήσουν τη διοίκηση, δεν μπορεί να κάνει χάρες και τα στραβά μάτια στους καναλάρχες, όπως έκανε για τον Σταύρο Ψυχάρη, για τον Φώτη Μπόμπολα, για τον Δημήτρη Κοντομηνά και την υπόλοιπη υπερδανισμένη παρέα. Δυνατότητα εκβιασμών για μαύρο ή κόκκινο χρήμα δεν υπάρχει πλέον. Συνεπώς, όσα βγάζεις με νόμιμο τρόπο αυτά είναι όλα κι όλα.

ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ οι κύριοι που υπέταξαν το πολιτικό σύστημα, εκπέμποντας χωρίς άδεια και κόστος χρήσης των συχνοτήτων, τα βρήκαν ζόρικα με τον ΣΥΡΙΖΑ, ευελπιστούν να προλάβουν να ρίξουν την κυβέρνηση ή να κερδίσουν όσο χρόνο χρειάζεται μέχρι να κάνουν τον Κυριάκο πρωθυπουργό. Και γιατί θέλουν να κάνουν τον Κυριάκο πρωθυπουργό; Για να συνεχίσουν να δίνουν εντολές στο σύστημα χωρίς να πληρώνουν τίποτα. Και πολύ του είναι του συστήματος, αφού με τα κανάλια τους εκείνοι είναι που το στηρίζουν χειραγωγώντας την κοινή γνώμη. Τόσα χρόνια το έκαναν, γιατί να χαλάσει τώρα η πιάτσα;

ΕΚΤΟΣ όμως από την ολοκληρωτική έλλειψη συνείδησης, οι καναλάρχες αδυνατούν να κατανοήσουν και τις ανάγκες επανίδρυσης αυτής της κατεστραμμένης από τη διαπλοκή χώρας. Διατηρώντας την τέταρτη εξουσία δική τους και πιέζοντας (να το πούμε κομψά) την τρίτη εξουσία, τη δικαστική, εκτιμούν πως μπορούν να νικήσουν τη νομοθετική και εκτελεστική εξουσία. Στο πλευρό τους έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το σύνολο της αντιπολίτευσης, με πρώτο και καλύτερο τον Μητσοτάκη και επιλαχούσα την Γεννηματά. Είδατε μήπως κάποια αντίδραση για την προκλητική συμπεριφορά των καναλαρχών να προσφύγουν πάλι στο ΣτΕ; Ψέλλισε κανείς τίποτα; Μούγκα. Άλλα είναι τα αφεντικά.

ΜΠΟΡΕΙ, κύριε Βαρδινογιάννη, να ρίχνεις απόβλητα της Μότορ Οιλ στη θάλασσα; Μπορούν τα φουγάρα του εργοστασίου σου να μην έχουν φίλτρα κατά της μόλυνσης της ατμόσφαιρας. Όχι, δεν μπορείς, διότι καταστρέφεις το φυσικό περιβάλλον, που είναι περιουσία όλης της κοινωνίας. Και οι συχνότητες, μέσω των οποίων εκπέμπεις το σήμα του τηλεοπτικού σου σταθμού, ανήκουν στην κοινωνία και τη διαχείρισή τους την αναλαμβάνει, με εντολή των πολιτών, η κυβέρνηση. Και ας μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη οικογένεια παραβίασε τους κανονισμούς και είχε στην κατοχή της δύο τηλεοπτικούς σταθμούς. Το Star και το Mega. Και δεν κουνήθηκε φύλλο διότι το πολιτικό προσωπικό της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ είχαν προσκυνήσει.

ΟΠΩΣ επίσης, δεν πρέπει να ξεχνάμε την απόπειρα του Κώστα Καραμανλή να θέσει κάποιους κανόνες στο χάος των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών, απαιτώντας οι μετοχές να γίνουν ονομαστικές. Τρομερό αίτημα -σε χώρα μέλος της Ε.Ε.-, που ξεσήκωσε τους πατριώτες ιδιοκτήτες των καναλιών. Μάλιστα, στον ΑΝΤ1 δεν υπήρχε ούτε μία ονομαστική μετοχή. Όλες ήταν στα χέρια διαφόρων off shore. Δυστυχώς, κι αυτό το πήρε το ποτάμι, με αποτέλεσμα ο Κώστας Καραμανλής να υποχωρήσει για να απολαύσει την εξουσία και οι καναλάρχες να κάνουν, χωρίς να τον ενοχλούν, τη δουλειά τους. Να χειραγωγούν τους τηλεθεατές.

ΕΠΕΙΤΑ από τόσες θυσίες του ελληνικού λαού για να μπορέσει η χώρα να επανέλθει στην κανονικότητα της Ε.Ε., θα είναι τραγικό να επιτρέψει ο ελληνικός λαός ένα πραξικόπημα που θα θυμίζει μπανανία Λατινικής Αμερικής. Τραγικό!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL