Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί

Όταν ο Αλ. Τσίπρας πήγε στο υπουργείο Υγείας, ο γνωστός και μη εξαιρετέος θίασος του προεδρείου της ΠΟΕΔΗΝ φρόντισε να δώσει την παράστασή του σε μπαλκόνι της οδού Αριστοτέλους, σηματοδοτώντας τη “λαϊκή κατακραυγή” για τη μέχρι σήμερα πολιτική της κυβέρνησης στον τομέα της περίθαλψης των πολιτών. Σε αυτή τη λογική και αναλογικά με τις πύρινες ανακοινώσεις της Ν.Δ. και των συνιστωσών της για τα προχθεσινά “ψέματα του πρωθυπουργού” για εργασία - ανεργία, λογικά θα έπρεπε οι διαδηλωτές να έχουν γκρεμίσει συθέμελα το υπουργείο Εργασίας που ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε το πρωί της Δευτέρας. Αν μη τι άλλο πέντε - δέκα αντίστοιχες “ΠΟΕΔΗΝ” θα είχαν μαζευτεί έξω από το γραφείο της Αχτσιόγλου να ξεφωνίσουν την κυβέρνηση για όσα ο τομεάρχης Εργασίας της Ν.Δ. και η πρώτη σελίδα των “Νέων” από κοινού αποκάλυψαν.

Γιατί στην περίπτωσή μας δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Είτε η κοινωνία έχει πλήρως παραλύσει και δέχεται αδιαμαρτύρητα το σχέδιο εξόντωσής της που αυτή η κυβέρνηση απεργάζεται, είτε κάποιοι δουλεύουν ψιλό γαζί το κοινό και το ακροατήριό τους. Άλλη εξήγηση δεν χωράει. Δεν μπορεί να επιβεβαιώνονται όλα τα νούμερα που ο κ. Βρούτσης επικαλείται και η πάλαι ποτέ προοδευτική εφημερίδα δημοσιεύει και να μην πλημμύρισαν οι δρόμοι γύρω από το υπουργείο Εργασίας με αγανακτισμένους πολίτες που βλέπουν τις ζωές τους να καταστρέφονται από το 2015 και μετά. Δεν γίνεται να έχει έρθει η απόλυτη καταστροφή στην αγορά εργασίας τα τελευταία δυόμιση χρόνια και να μην ξεσπά λαϊκή κατακραυγή στην επίσκεψη Τσίπρα στο συγκεκριμένο υπουργείο. Δεν γίνεται. Ούτε μπορεί να πιστέψει κανείς πως μόνο η ΠΟΕΔΗΝ κρατά ψηλά τη σημαία του συνδικαλιστικού κινήματος και όλοι οι υπόλοιποι έχουν ξεπουληθεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στην κυβέρνησή του. Δεν γίνεται.

Και ενώ αυτό το καταλαβαίνουν ακόμα και τα παγκάκια έξω από τα υπουργεία, αρνούνται να το χωνέψουν οι κατ’ επάγγελμα διαστρεβλωτές της πραγματικότητας, που επιμένουν στην αναπαραγωγή καταστροφολογικών σεναρίων που όμοιά τους η χώρα δεν γνώρισε ούτε αυτά τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης, που όλα κατέρρεαν γύρω μας και κάποια ΜΜΕ, που σήμερα υπερθεματίζουν σε κοινωνική ευαισθησία, τότε σιγοσφύριζαν περιπαικτικά στον σκοπό του “όλοι μαζί τα φάγατε”. Δεν γίνεται σου λέω, δεν γίνεται!

 

Δείτε όλα τα σχόλια