Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
avgileaks / Η Ν.Δ. βγαίνει πρώτη στις αγορές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

avgileaks / Η Ν.Δ. βγαίνει πρώτη στις αγορές

Με ένα σχέδιο - αστραπή και με σαφέστατη πολιτική αιχμή κατά της κυβέρνησης, η Ν.Δ. σχεδίασε μεθοδικά και αθόρυβα τη δική της έξοδο στις αγορές.

“Τη Δευτέρα αυτοί, την Κυριακή εμείς” έδωσε το σύνθημα ο αρχηγός της Ν.Δ. τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, ωστόσο ο Άδ. Γεωργιάδης φέρεται να είχε ενδοιασμούς. Προτιμούσε πιο ακτιβιστικές ενέργειες, όπως καθιστικές διαμαρτυρίες έξω από τη Wall Street και την ΕΚΤ, φορώντας μπλουζάκια “Αγορές... go home” και “Don’t buy Venezuela”.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. του εξήγησε ότι, ως νεοφιλελεύθερο κόμμα, δεν μπορεί συνειδησιακά να βγει κατά των αγορών και ότι το σημαντικότερο είναι να βγει πρώτη η Ν.Δ.

“Πρέπει να δείξουν εμπιστοσύνη οι αγορές στη Ν.Δ. Να αγοράσουν ομόλογα του χρέους που έχουμε στις ελληνικές τράπεζες με τόσο μικρό επιτόκιο, που να μην μπορεί να το ξεπεράσει η κυβέρνηση” εξήγησε στον Άδ. Γεωργιάδη, που ωστόσο εξακολουθούσε να έχει αντιρρήσεις.

“Πώς να στο εξηγήσω να το καταλάβεις;” είπε ο Κ.Μητσοτάκης σε μια ύστατη προσπάθεια, “Οι αγορές είναι σαν το τηλεμάρκετινγκ. Και στα δύο είμαστε υπέρ ως κόμμα. Σωστά;”

“Βέβαια, πρόεδρε” απάντησε ο Άδ. Γεωργιάδης.

“Άρα, δεν θα εμποδίσουμε το τηλεμάρκετινγκ. Απλά θα κοιτάξουμε να είμαστε πρώτοι. Να πουλήσουμε πιο γρήγορα από τον αντίπαλο περισσότερα κιλά βιβλία σε καλύτερη τιμή” είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Άδωνι, που πανηγύριζε πλέον με το πανούργο σχέδιο του αρχηγού του.

“Υπάρχει ακόμη ένα πρόβλημα, πρόεδρε. Την Κυριακή δεν είναι καλή μέρα για το τηλεμάρκετινγκ. Όλοι είναι στις παραλίες. Ποτέ την Κυριακή λέμε εμείς οι τηλεμαρκετάδες, και είναι και κλειστές οι διεθνείς αγορές” είπε ο Άδωνις.

“Τότε θα βγούμε στην αγορά της Ιαπωνίας μόνο για αρχή. Εκεί είναι Δευτέρα και εδώ Κυριακή” είπε ο Κ. Μητσοτάκης και όταν είδε τον Άδωνι να απορεί και πάλι, συμπλήρωσε: “Δεν θα βγούμε στο Κόντρα. Θα βγούμε στο Τηλεάστυ”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL