Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Οι απόστολοι των καναλιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΤΗΣ ΩΡΑΣ / Οι απόστολοι των καναλιών

Είδατε την ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας - ΕΙΤΗΣΕΕ; Αν όχι, χάνετε. Όχι γιατί θα βρείτε εκεί κάτι καινούργιο από τους βαρόνους της ενημέρωσης, βασιλείς του τζάμπα, και δικτάτορες της προπαγάνδας. Τις βαρονίες, το τζάμπα, και τη δικτατορία τους θέλουν να διαιωνίσουν οι άνθρωποι. Αλλά, όμως, πώς τα λένε, πώς τα λένε! Πόσο ψηλά -πιο ψηλά και από τα δελτία των ειδήσεών τους, για να καταλάβετε- οδηγούν οι μπαγάσηδες την υποκρισία εκείνη που στραγγαλίζει τη λογική, τα στοιχεία, τον κοινό νου. Και κρεμάει την πραγματικότητα με το κεφάλι κάτω.

Δυο διαμάντια, από τον μοναδικό αυτό θησαυρό. Το πρώτο: Ξέρετε γιατί είναι νόμιμοι; Γιατί η πολιτεία δεν επέβαλε τον νόμο στο χωράφι που καταπατούν τριάντα χρόνια. Άρα, αφού η πολιτεία ανέχτηκε την παρανομία, δεν τους τράβηξε το αφτί, δεν τους έκλεισε τα μαγαζιά, αθώοι. Για το γεγονός ότι οι ίδιοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους -δικαστικώς, διαπλεκομένως, παρασκηνιακώς, προπαγανδιστικώς, γαβγιστικώς, και δαγκωτικώς- για να γίνει καθεστώς μέσα στο καθεστώς η παρανομία τους, δεν λέει κουβέντα η ανακοίνωση. Πιθανόν λόγω της σεμνότητας, που τους χαρακτηρίζει.

Το δεύτερο: Εξανίστανται, γιατί με τη δημοπρασία αποκτά ταξικά χαρακτηριστικά η ενημέρωσή μας. Καλά, δεν το λένε έτσι ακριβώς, αλλά το λένε. Δεν γίνεται να κάνει η κυβέρνηση διαγωνισμό, και να παίρνουν άδεια όσοι διαθέτουν πιο πολλά χρήματα. Διότι έτσι παίρνουν στα χέρια τους τα κανάλια οι πιο πλούσιοι. Κι επειδή τα κανάλια δεν είναι περίπτερα, κάτι τέτοιο εγκυμονεί κινδύνους για τη δημοκρατία. Ενώ αν οι κύριοι των καναλιών είναι και ζάπλουτοι, και τζαμπατζήδες, όπως σήμερα, η δημοκρατία υγιαίνει, και ο πλουραλισμός αβγαταίνει. Το τελευταίο το παραλείπουν, ως ευκόλως εννοούμενο.

Τα υπόλοιπα, τα δήθεν επιστημονικά, τεχνικά, και υβριδικά, τρομάρα μας, δεν είναι παρά σκόνη για να κρύψουν τη μουσούδα του τζάμπα. Σημειώστε πάντως το εντελώς διασκεδαστικό: Δεν καταρρίπτουν μόνο τον δορυφορικό Παππά με τα σανσκριτικά τους, αλλά δίνουν μια γερή κατραπακιά και στο βραδύπουν ΕΣΡ, που μέχρι χθες το είχαν κορώνα στο κεφάλι τους. Βλακείες λένε, κατά τους καναλάρχες, οι αρμόδιοι της ανεξάρτητης αρχής για εφτά άδειες. Δώδεκα και βάλε χωρούν. Δώδεκα, όσοι οι απόστολοι. Για να συνεχιστεί προφανώς ο καθόλου μυστικός δείπνος...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL