Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αντέχει την αλήθεια η Ν.Δ.;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντέχει την αλήθεια η Ν.Δ.;

Σε ένα παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον, όπου είναι έντονες οι αλληλεπιδράσεις των κρατών σε κοινωνικό, πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, παίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο όχι μόνο πώς βλέπεις εσύ τη χώρα που εκπροσωπείς, αλλά και πώς τη βλέπουν οι άλλοι.

Έχουν παρέλθει τα χρόνια που αρκούσε απλώς να χτίσεις επικοινωνιακά την εικόνα που επιθυμούσες στο εσωτερικό της χώρας σου, επειδή, πάρα πολύ απλά, όλες οι πηγές της ενημέρωσης έχουν διεθνή χαρακτήρα και τίποτα δεν μένει κρυφό.

Για παράδειγμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρεί πως είναι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε μια χώρα κατεστραμμένη. Όπου η οικονομία πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, όπου κυβερνά μια θεσμικά επικίνδυνη κυβέρνηση, η οποία δεν παίζει και δεν μπορεί να παίξει κανένα σημαντικό ρόλο στη γεωπολιτική σκακιέρα. Την επικοινωνιακή θεωρία του Κ. Μητσοτάκη την ενστερνίζονται και την ακολουθούν πιστά και άλλοι. Τα δελτία των 8, τα περισσότερα πρωτοσέλιδα του Τύπου, το ΠΑΣΟΚ - ΔΗ.ΣΥ. και το Ποτάμι.

Δυστυχώς, όμως, γι' αυτούς δεν τον πιστεύει κανείς άλλος από τους σημαντικούς παράγοντες στο διεθνές περιβάλλον. Αντίθετα, όλοι πιστοποιούν ότι η οικονομία μπαίνει σε ρότα εξόδου από την κρίση και αναγνωρίζουν τη χώρα μας ως πυλώνα σταθερότητας στην ανατολική Μεσόγειο.

Χθες, η Κομισιόν έδωσε επισήμως εντολή να βγει η χώρα μας από τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, ενώ ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί δήλωσε ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια αξιόπιστη χώρα. Την ίδια ώρα, οι αγορές ετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας και οι διεθνείς οίκοι αναβαθμίζουν την οικονομία.

Επίσης, δυστυχώς για τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ότι η χώρα δεν είναι πυλώνας σταθερότητας στην περιοχή, όπως ευθαρσώς επιχείρησε να πείσει σε συνέντευξή του στον Alpha τον Μάιο, δεν το δέχεται κανείς άλλος σημαντικός γεωπολιτικός παίκτης. Ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Κίνα, ούτε η Ρωσία, ούτε η Ε.Ε., ούτε το Ισραήλ.

Οι θεωρίες του μπορεί να χειροκροτούνται στα κλειστά γραφεία της Πειραιώς, όμως, ευτυχώς για τη χώρα, απορρίπτονται από όλους τους άλλους.

“Η αλήθεια πρέπει να ακουστεί μέχρι την τελευταία γωνιά της Ελλάδας” είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Όμως το ερώτημα παραμένει: Η Ν.Δ. αντέχει να ακούσει την αλήθεια;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL