Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.1°C14.6°C
2 BF 80%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
2 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
12.1°C13.8°C
0 BF 81%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.1°C10.9°C
3 BF 93%
AVGILEAKS / Ποτέ μη λες ποτέ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

AVGILEAKS / Ποτέ μη λες ποτέ

Όσο περνούν τα χρόνια και φτάνεις στα -ήντα, εύκολα μπερδεύεσαι και νομίζεις ότι τα ξέρεις όλα. Ότι τα έχεις δει όλα. Εκεί είναι που έρχεται η ζωή κι ανακαλύπτεις ότι υπήρχε ένας καθολικά μυστικός χώρος δίπλα σου που δεν μπορούσες να φανταστείς ότι υπήρχε. Σε μένα, για να είμαι ακριβής, δεν ήρθε η ζωή, ήρθε ο Μπογδάνος.

Διάβασα το ρεπορτάζ του που του έκοψε ο ΣΚΑΙ και δεν μπορούσα να πιστέψω ότι είναι «αναρχική επιλογή να έχεις διπλό επίθετο», όπως έγραψε.

Είναι αναρχικιά δηλαδή η Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη; Πώς να το πιστέψω; Αν ισχύει, τότε έχουν έρθει τα ύστερα του κόσμου. Και γιατί διεκδίκησε μια αναρχικιά το 2004 έναν καθαρά αστικό θεσμό; Για να έρθει πιο γρήγορα το τέλος του καπιταλισμού και να επικρατήσει η αναρχία; Και αν είναι έτσι, γιατί της εμπιστεύτηκαν τέτοιο ρόλο οι αστικές - εκσυγχρονιστικές κυβερνήσεις που είχαμε; Δεν ήξερε ο Σημίτης ότι το διπλό επώνυμο είναι προϊόν εγκλήματος;

Το έψαξα κι άλλο λοιπόν και ανακάλυψα αρχικά ότι για το διάσημο διπλό επίθετό τους διακρίνονται οι γυναίκες στην Ελλάδα, και μάλιστα οι περισσότερες ανήκουν στη Ν.Δ. ή στον χώρο του πολιτισμού.

Μαριέττα Γιαννάκου - Κουτσίκου! Φάνη Πάλλη - Πετραλιά! Άννα Ψαρούδα - Μπενάκη! Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα!

Επειδή θέλω να είμαι δίκαιος, κοίταξα και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και βρήκα κάποιες ύποπτες περιπτώσεις. Αθανασία-Σία Αναγνωστοπούλου, Ευαγγελία-Βάλια Βαγιωνάκη, Παναγιώτα Κοζομπόλη - Αμανατίδη!

Αλλά εκεί που έμεινα άναυδος ήταν στην περίπτωση της Ευσταθίας-Έφης Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, που εκλέγεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία. Και διπλό όνομα και διπλό επίθετο. Δηλαδή και «Μάτα» και «Χάρι» της αναρχίας.

«Αυτό δεν είναι όνομα, αυτό είναι βίαιη προσαγωγή από μόνο του» σκέφτηκα και κάπου εκεί άρχισα να τρελαίνομαι από το πόσο εύκολα μπορεί να πέσει κανείς θύμα της βλακείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL