Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Η Περιφέρεια Αττικής κερδίζει το στοίχημα στο Πεδίον του Άρεως (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Περιφέρεια Αττικής κερδίζει το στοίχημα στο Πεδίον του Άρεως (Video)

«Στόχος μας, όπως άλλωστε δεσμευθήκαμε προεκλογικά, είναι να αθροίσουμε δυνάμεις, με διαφάνεια και αποτελεσματικότητα, προκειμένου να αποδώσουμε το Πάρκο στους πολίτες», τόνισε μεταξύ άλλων η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, με αντικείμενο τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας Αττικής στο Πεδίο του Άρεως.

«Το μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο της πρωτεύουσας το Πεδίον του Άρεως πρέπει να είναι ένα πάρκο πρότυπο πόσο μάλλον όταν βρίσκεται σε μια πυκνοδομημένη περιοχή» τόνισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου μιλώντας το πρωί στο ΣΚΑΙ.

Το πάρκο διαθέτει εξαιρετικό πράσινο με πλούσια φυσική ομορφιά, το οποίο έχει αναζωογονηθεί και συνεχώς αναβαθμίζεται με δενδροφυτεύσεις. Επίσης όπως ανέφερε η κ. Κυπριανίδου έχει λυθεί και το θέμα της καθαριότητας με τη βοήθεια των απορριμματοφόρων του Δήμου Αθηναίων, ενώ υπάρχει ιδιωτική φύλαξη ώστε να μπορεί να διαφυλάσσεται ο κανονισμός λειτουργίας του πάρκου. Επιπλέον έχει υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Αστυνομία.

Στόχος της Περιφέρειας Αττικής είναι το πάρκο να είναι ελκυστικό στους πολίτες γι’ αυτό αναμένεται να φιλοξενηθούν ποικίλες εκδηλώσεις τέχνης και πολιτισμού. Ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός είναι ότι δίνονται σε λειτουργία και οι παιδικές χαρές εντός του Πεδίου του Άρεως, ενώ επιμελήθηκαν και τα αγάλματα που το κοσμούν. Με τον τρόπο αυτό όπως επισήμανθηκε στην συνέντευξη τύπου από την Ρένα Δούρου η ανάπλαση και αναβάθμιση του πάρκου είναι ο καλύτερος τρόπος να διαφυλαχθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του.

Ερ. Κυπριανίδου: "Σταθερά το πάρκο συντηρείται, αναζωογονείται και αναβαθμίζεται"

«Σταθερά το πάρκο συντηρείται, αναζωογονείται και αναβαθμίζεται» υπογράμμισε η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα. Υπάρχει κανονισμός λειτουργίας, το πάρκο θα παραμένει ανοικτό ως τις 11. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, το ΚΕΘΕΑ και το Δήμο Αθηναίων ένα μεγάλο πρόγραμμα υποστήριξης των χρηστών με νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς ώστε ο κόσμος που είναι τοξικοεξαρτημένος να έχει υποστήριξη ώστε να φεύγει από το δρόμο και να πηγαίνει στις κατάλληλες δομές.

Ολοκληρώθηκε η ανάπλαση του πάρκου και αποκαταστάθηκαν βασικές λειτουργίες του. Το ιστορικό κτίριο Οικονομίδη είναι έτοιμο και προορίζεται να γίνει ένας χώρος αναψυχής, πολιτισμού και εστίασης. Θα υπάρξουν οι κατάλληλες διαδικασίες ώστε να παραδοθεί άμεσα.

Στα ζητήματα της ασφάλειας και της αστυνόμευσης αναφέρθηκε η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος πάρκων, Β. Λάσκαρη στην ΕΡΤ σημειώνοντας ότι «πέρα από τις επιχειρήσεις εκκαθάρισης που γίνονται και την ιδιωτική φύλαξη που υπάρχει, χρειάζεται περαιτέρω φροντίδα για το κοινωνικό πρόβλημα της παραβατικότητας, τη λύση του οποίου παρόλο που δεν είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής προτείνει λύσεις σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL