Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Προκαταβολική ασυλία από Γεωργιάδη στα μέλη του Δ.Σ. που πούλησαν το Ντυνάν!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προκαταβολική ασυλία από Γεωργιάδη στα μέλη του Δ.Σ. που πούλησαν το Ντυνάν!

Ασυλία ζήτησαν, και πήραν, πριν καν διοριστούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που μεθόδευσαν την πώληση του Ντυνάν σε ιδιωτικά συμφέροντα, όπως παραδέχθηκε χθες ο Αλέξανδρος Πανεθυμιτάκης στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία! Το αίτημα έγινε στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος τους διόρισε και φέρεται να τους έδωσε τη σχετική διαβεβαίωση, και δόθηκε λίγες ημέρες πριν από τον πλειστηριασμό από τον τότε υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, έτσι ώστε να συμπεριληφθούν όλες οι πράξεις του Δ.Σ. Το προκαταβολικό αίτημα για ασυλία προκάλεσε ερωτήματα, καθώς δείχνει ότι ενδεχομένως γνώριζαν την "αποστολή" που είχαν αναλάβει και τις νομικές επιπτώσεις των ενεργειών που θα έκαναν.

Ο Αλ. Πανεθυμιτάκης είναι ομότιμος καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας, δεύτερος εξάδελφος του Κυριάκου Μητσοτάκη και πριν αποτελέσει επιλογή για τη θέση του αντιπροέδρου στο Ντυνάν είχε διοριστεί στο Ίδρυμα Χατζηκώνστα από την Ντόρα Μπακογιάννη την περίοδο που ήταν δήμαρχος Αθηναίων. Επισημαίνεται ότι από αντιπρόεδρος του Ντυνάν έγινε διευθύνων σύμβουλος της ΗΜΙΘΕΑ Α.Ε. που αγόρασε το Ντυνάν...

Στην κατάθεσή του, ο μάρτυρας είπε ότι ο προοριζόμενος για πρόεδρος του Ντυνάν Γρηγόρης Κωσταράς μετέφερε διαβεβαίωση Γεωργιάδη για παροχή ασυλίας στα μέλη του Δ.Σ. "Τις επαφές με το υπουργείο τις έκανε ο Γρ. Κωσταράς" δήλωσε. "Τότε υπουργός ήταν ο Άδ. Γεωργιάδης. Από τον εποπτεύοντα υπουργό πήραμε τη διαβεβαίωση. Ο Γρ. Κωσταράς μας είπε ότι λάβαμε διαβεβαίωση" είπε ο Αλ. Πανεθυμιτάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαρίλαος Τζαμακλής επέμεινε "από ποιον πήρατε τη διαβεβαίωση;".

Αλ. Πανεθυμιτάκης: Τότε υπουργός ήταν ο κ. Γεωργιάδης.

Χ. Τζαμακλής: Από τον Άδ. Γεωργιάδη την πήρατε τη διαβεβαίωση;

Αλ. Πανεθυμιτάκης: Ποιος άλλος;

Χ. Τζαμακλής: Δεν ξέρω. Εσάς ρωτάω.

Αλ. Πανεθυμιτάκης: Από τον εποπτεύοντα υπουργό. Δεν μπορούσε να είναι άλλος.

Γιώργος Γεωργαντάς: Διαβεβαίωσε εσάς κάτι τέτοιο;

Αλ. Πανεθυμιτάκης: Όχι. Σε εμένα, όχι. Στον Γρ. Κωσταρά. Ο Γρ. Κωσταράς μάς είπε ότι θα πάρουμε.

"Εάν δεν είχαμε τη διαβεβαίωση, θα είχαμε φύγει όλοι, όλο το Συμβούλιο δεν θα αναλάμβανε τίποτα" είπε χαρακτηριστικά ο Αλ. Πανεθυμιτάκης, υποστηρίζοντας ότι το νοσοκομείο για 18 και πλέον ημέρες λειτουργούσε χωρίς άδεια λειτουργίας και άδεια ίδρυσης και ότι δεν υπήρχαν φάρμακα και στολές για το προσωπικό, που έτσι κι αλλιώς ήταν απλήρωτο.

Εντύπωση προκάλεσε και η ομολογία Πανεθυμιτάκη ότι ο Άδ. Γεωργιάδης ζήτησε να υπάρξει η ρήτρα εμπιστευτικότητας στο "μυστικό μνημόνιο" Γεωργιάδη - Ντυνάν - Τράπεζας Πειραιώς για την πώληση του νοσοκομείου. Μέσα σε δευτερόλεπτα την ανακάλεσε μερικώς! Αρχικά είπε ότι "το ζήτησε το υπουργείο" και μετά από λίγο "τα γύρισε": "Δεν ξέρω, μπορεί η τράπεζα. Εμείς πάντως όχι".

Υπεκφεύγει το ΕΣΡ στη μιντιακή συγκάλυψη

Αντιπαράθεση υπήρξε στην Εξεταστική για την άρνηση του ΕΣΡ να ελέγξει το πέπλο σιωπής που έχουν επιβάλει τα συστημικά μέσα ενημέρωσης στις αποκαλύψεις για το Ντυνάν. Η απάντηση του ΕΣΡ, που υπογράφεται από τον δικηγόρο κ. Οικονόμου, ειδικό επιστήμονα στο Συμβούλιο, λέει ότι στην περίπτωση κατά την οποία τα ΜΜΕ δεν μεταδίδουν καθόλου ειδήσεις για το έργο της Εξεταστικής, το ΕΣΡ δεν έχει δυνατότητα παρέμβασης!

"Γι' αυτό πληρώνονται"

"Είναι μία υπεκφυγή. Υποθέτω ότι με τα καινούργια, υπερσύγχρονα μάλιστα μηχανήματα με τα οποία έχουμε πληροφορηθεί ότι εφοδιάστηκε το Συμβούλιο, θα έπρεπε να έχουν σχηματίσει άποψη. Εάν δεν κάνω λάθος, αυτή είναι ακριβώς η δουλειά για την οποία πληρώνονται" σχολίασε ο Αντ. Μπαλωμενάκης.

Μάλιστα το ΕΣΡ επικαλείται την απόφαση 3620/2008 του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία αναφέρει ότι τα ΜΜΕ πρέπει να ελέγχονται αν δεν μεταδίδουν μία είδηση - δηλαδή το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υποστηρίζει το ΕΣΡ, που ισχυρίζεται ότι επειδή δεν έπαιξε καθόλου δεν μπορεί να ελεγχθεί!

Η απόφαση του ΕΣΡ αναφέρει: "Στον πυρήνα της ελευθερίας αυτής περιλαμβάνεται, κατ’ αρχάς, η ευχέρεια του δημοσιογράφου να αξιολογεί και να επιλέγει το τι εκ των καθημερινών συμβαινόντων αξίζει να μεταδοθεί ως είδηση και πρέπει να μεταδοθεί ως είδηση. Κατά την ενάσκηση της ελευθερίας του αυτής, ο οικείος σταθμός μπορεί να ελεγχθεί από το αρμόδιο συμβούλιο μόνο εάν παρέλειψε πλήρως να μεταδώσει ως είδηση κάποιο γεγονός το οποίο κατά γενική παραδοχή είναι εξόχως και ιδιαιτέρως σημαντικό". "Η μη μετάδοση μιας τέτοιας είδησης ισοδυναμεί με απόκρυψη ειδήσεων και με προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης και συνιστά παραβίαση της αρχής της αντικειμενικής πληροφόρησης" υπογραμμίζει το ΣτΕ. Παρά τη σαφή θέση του ΣτΕ, βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού υποστήριξαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ασκεί πρακτικές που θυμίζουν "Σοβιετία" και "Πράβντα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL