Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Η Ν.Δ., οι Αμερικανοί και δύο τόνοι ηρωίνης...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η Ν.Δ., οι Αμερικανοί και δύο τόνοι ηρωίνης...

Η υπόθεση του “Noor 1” με τους δύο τόνους ηρωίνης (η μεγαλύτερη ποσότητα που έφτασε ποτέ στην Ευρώπη) έσκασε τον Ιούνιο του 2014. Μέγα θέμα, που παραδόξως δεν συγκέντρωσε όσο θα περίμενε κανείς τα φώτα της δημοσιότητας και οι διωκτικές αρχές μαζί με τη Δικαιοσύνη δεν κατάφεραν να βγάλουν άκρη, παρότι συνέβαιναν τρομερά πράγματα. Εννέα άτομα τα οποία είχαν άμεση ή έμμεση σχέση με το πλοίο και το φορτίο του δολοφονήθηκαν ή πέθαναν αιφνίδια!

Να θυμίσουμε ότι το Noor 1, που απέπλευσε από τον Περσικό Κόλπο και συγκεκριμένα την Ντόχα του Κατάρ, παρέλαβε την ηρωίνη ανοιχτά του Ομάν για να φτάσει στην Ελευσίνα, όπου το περίμεναν οι ελληνικές αρχές. Η υπόθεση αυτή συντηρήθηκε κυρίως από τον τηλεοπτικό σταθμό του Γιάννη Αλαφούζου με τις εβδομαδιαίες εκπομπές “ Η δίκη της Δευτέρας” και ευθείες κατηγορίες προς τον εφοπλιστή και πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΈΛΑ μωρέ, σιγά το θέμα”. Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού τα βάζει με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Κάπως έτσι. Και τώρα που ο Αλαφούζος με τον Μαρινάκη τα βρήκαν για να κάνουν πρωθυπουργό τον Κυριάκο, το θέμα ξαναφούντωσε και πήρε και πολιτικές διαστάσεις επειδή η Ν.Δ. ανέλαβε την υπεράσπιση του κ. Μαρινάκη, αφού προηγουμένως επιχείρησε να ανοίξει για συμψηφισμό θέμα με πλοίο που μετέφερε λαθραία τσιγάρα και υποτίθεται ότι εμπλεκόταν ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Είναι τέτοιοι οι αυτοματισμοί στο επιτελείο του Κυριάκου, που χωρίς δεύτερη σκέψη βγαίνουν μπροστά για να υπερασπιστούν σύμπασα την ολιγαρχία που συνέβαλε στη χρεοκοπία της χώρας.

Η ΝΕΥΡΙΚΗ αντίδραση των υπερασπιστών του εφοπλιστή, αντί να λειτουργήσει πυροσβεστικά, προκάλεσε νέα δημοσιότητα και το θέμα έφτασε στη Βουλή. Η περίοδος της αδιαφορίας για να ξεχαστεί αυτή η σκοτεινή υπόθεση φαίνεται να έχει τερματιστεί και είναι άγνωστο πώς θα τρέξουν από και εδώ και πέρα οι εξελίξεις.

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ που να αφορούν τη Δικαιοσύνη προσωπικά δεν αναμένω, διότι η υπόθεση αυτή είναι πολύ μεγάλη και σοβαρή για να τη φέρει εις πέρας ένας προβληματικός μηχανισμός μιας τόσο μικρής και αδύναμης χώρας όπως είναι η Ελλάδα, αυτή την εποχή που βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση χρεοκοπίας σε όλους τους τομείς. Τέτοιες υποθέσεις σκάνε κυρίως από παρεμβάσεις μεγάλων δυνάμεων. Και στη συγκεκριμένη υπόθεση η πληροφορία που έφτασε στις ελληνικές αρχές ήταν από την μυστική υπηρεσία του αμερικανικού στρατού, τη γνωστή DEA! Και φαίνεται ότι πράγματι διεθνές ενδιαφέρον υπάρχει και δημιουργεί νέα δεδομένα.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ οι ΗΠΑ, με παρέμβαση - έρευνα του Ινστιτούτου Gatestone, τοποθετούνται για την περίπλοκη υπόθεση του Noor 1, καθώς υποστηρίζεται ότι εκτυλίχθηκε στο πλαίσιο χρηματοδότησης της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας, με σαφείς αναφορές στο ISIS και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα. Το ίδιο Ινστιτούτο, το οποίο απηχεί τις απόψεις της διοίκησης Τραμπ, υποστηρίζει ότι η υπόθεση «κολλάει», αφού εμποδίζεται η ελληνική κυβέρνηση να τη διαλευκάνει, ενώ τονίζει πως πρόκειται πλέον για θέμα παγκόσμιας ασφάλειας.

Επίσης καλεί το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ να εμπλακεί στην υπόθεση με σκοπό να βοηθήσει στην επίλυσή της. Και συνεχίζει: “Είναι κοινό μυστικό πως το εμπόριο ναρκωτικών χρηματοδοτεί το ISIS. Η υπόθεση του Noor 1 αποδεικνύει πώς η τρομοκρατία και το εμπόριο ναρκωτικών εξάγονται στην Ευρώπη”.

ΚΑΙ στο συμπέρασμα του αμερικανικού ινστιτούτου αναφέρεται: “Η πιθανή έμμεση και άμεση εμπλοκή προσώπων από τα υψηλότερα κοινωνικά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας καθιστά σχεδόν αδύνατο για την κυβέρνηση να διαλευκάνει την υπόθεση και να προστατεύσει μάρτυρες - κλειδιά από σωματικό τραυματισμό. Τώρα απαιτείται η βοήθεια του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και τον υπηρεσιών ασφαλείας. Η υπόθεση δεν αποτελεί μόνο ελληνικό ζήτημα, αλλά και θέμα παγκόσμιας ασφάλειας”.

ΑΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙ το συγκεκριμένο ινστιτούτο απηχεί θέσεις της νέας αμερικανικής διοίκησης, είναι σίγουρο ότι το θέμα αυτό δεν θα μείνει στα αζήτητα, καθώς όπου εμπλέκεται ο παράγοντας τρομοκρατία, ειδικά αυτήν την εποχή, η αυστηρότητα εξαντλείται και οι νέες πληροφορίες έρχονται από εκείνους που σίγουρα τις κατέχουν. Και πρέπει όλες οι εγχώριες δυνάμεις να είναι προσεκτικές, διότι κανείς δεν μπορεί να μαντέψει με σιγουριά τις εξελίξεις. Αυτό αφορά περισσότερο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που διαπλέκεται τυφλά με δυνάμεις της παλινόρθωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL