Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ν. Φίλης: Δεν έπρεπε να πάρει τηλεοπτική άδεια ο Μαρινάκης, αλλά γι’ αυτό δεν λέει τίποτα ο κ. Μητσοτάκης (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Φίλης: Δεν έπρεπε να πάρει τηλεοπτική άδεια ο Μαρινάκης, αλλά γι’ αυτό δεν λέει τίποτα ο κ. Μητσοτάκης (Video)

Επίσης αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης να δώσει λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων το οποίο «κληρονόμησε» από τον παλαιοκομματισμό, καθώς και στην πρόσφατη απόφαση του Εφετείου Δωδεκανήσου για το Φαρμακονήσι.

Ο κ. Φίλης επεσήμανε ότι καλό είναι η κριτική να γίνεται επί της ουσίας ενώ αναφερόμενος στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή υπογράμμισε ότι «ο κ. Καμμένος μίλησε για ζητήματα εθνικής ασφάλειας που υπάρχουν πίσω από το θέμα εμπορίας ναρκωτικών και ο ίδιος αισθάνθηκε την ανάγκη να διευκολύνει την δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης».

«Γιατί η κυβέρνηση επιτρέπει στο διαγωνισμό που έγινε για τα κανάλια να υπάρχουν υποψήφιοι, άνθρωποι που έχουν παραπεμφθεί για κακούργημα; αναρωτήθηκε ο κ. Φίλης τονίζοντας ότι «η Ν.Δ. όχι μόνο δεν λέει τίποτα επ’ αυτού αλλά θα ήθελε να δώσει και άλλα» στον επιχειρηματία.

Αρνητικά σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μαζί με τον ΧΑυγίτη βουλευτή  εμφανίστηκαν απροκάλυπτα  ως δικηγόροι του επιχειρηματία. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι:

«Στη Βουλή χθες υπήρχε προσπάθεια από τη Ν.Δ. σε συναγωνισμό με τη Χ.Α. να αθωώσουν τον κ. Μαρινάκη. Δεν μου αρέσει αυτή η εικόνα. Να εμφανίζεται απροκάλυπτα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο ΧΑυγίτης σαν δικηγόροι ενός επιχειρηματία. Δεν λέω ότι είναι ούτε ένοχος, ούτε αθώος. Υπάρχει σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα.»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε ότι «δεν είναι δουλειά των πολιτικών να είναι συνήγοροι ενός επιχειρηματία. Είναι άλλη η δουλειά της πολιτικής» και αναρωτήθηκε «για ποιο λόγο στη Βουλή πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης τα επιχειρηματικά συμφέροντα;»

Η πολιτική της αποτροπής ευθύνεται για τους πνιγμούς στο Φαρμακονήσι

Αναφορικά με το θέμα των απορριμμάτων ο κ. Φίλης εκτίμησε ότι θα πρυτανεύσει η λογική και θα λυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίμματα και με την παρέμβαση του πρωθυπουργού σήμερα καθώς και με την έγκαιρη κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης από τον υπουργό Εσωτερικών.

Για τις καταγγελίες που αφορούν επαναπροωθήσεις και είναι τεκμηριωμένες αφορούν διωκόμενους από το καθεστώς του κ. Ερντογάν βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη. Ο «ικέτης» όμως ο πολιτικός πρόσφυγας δικαιούται της προστασίας του ασύλου. Ο κ. Φίλης παρέπεμψε και στην απόφαση που βγήκε από το Εφετείο Δωδεκανήσων για το θέμα του Φαρμακονησιού όπου οι άνθρωποι τότε πνίγηκαν από τους χειρισμούς του λιμενικού σώματος και τη γραμμή της αποτροπής που είχε υιοθετήσει τότε η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά.

Δεν είναι πολιτική επιλογή μας να δοθεί σε εργολάβους και ιδιώτες η διαχείριση των απορριμμάτων

Για να φτάσουμε στη σημερινή λύση των μόνιμων εργαζόμενων μέσα από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ χρειάστηκε να γίνουν κάποια βήματα καθώς υπήρχε το εμπάργκο στις προσλήψεις από την τρόικα υπογράμμισε ο κ. Φίλης και αναρωτήθηκε «αν θέλουμε μια τόσο λεπτή λειτουργία όπως την καθαριότητα να την αφήσουμε στους ιδιώτες με συμβάσεις ανανεωνόμενες ή σε μόνιμο προσωπικό;».

Διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει η πολιτική επιλογή από την κυβέρνηση να δοθεί η διαχείριση των απορριμμάτων σε ιδιώτες. «Δεν έχουμε επιλογή να δοθούν σε εργολάβους τα σκουπίδια διότι αναπτύσσεται ένας χώρος ανεξέλεγκτος γύρω από το θέμα των εργολαβιών που έχει επιπτώσεις και στα δημόσια οικονομικά και στην υγεία» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας ότι παρόλο που στην αρχή φαίνεται ελκυστικό, ο ιδιώτης αποσκοπεί διαρκώς στο κέρδος.

"Κληρονομήσαμε από τον παλαιοκομματισμό, το πρόβλημα των απορριμμάτων" «κάναμε χρυσούς ολυμπιακούς αγώνες χωρίς να έχουμε λύση το πρόβλημα των απορριμμάτων στην Αττική», ωστόσο η κυβέρνηση θα λύσει το πρόβλημα αυτό διαβεβαίωσε ο κ. Φίλης τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Αττικής έχει αναλάβει να επιλύσει ευρύτερα το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL