Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Φέσι με πούρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φέσι με πούρο

Η τηλεοπτική τύχη το ’φερε χθες βράδυ να πέσω πάνω σε μια ανεκδιήγητη εκδοχή τουριστικού ρεπορτάζ με παρουσιαστή ένα πρόσωπο που μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα βρέθηκε από τα ψηλά στα χαμηλά αλλά και κάποιοι φρόντισαν να περάσει στα ψιλά το φέσι που έριξε στην αγορά αλλά και μια εκατοστή εργαζόμενους που άφησε απλήρωτους στον δρόμο. Μια από τις κλασικές περιπτώσεις των “ικανών” που ποτέ δεν πάνε χαμένοι είναι και ο νεαρός επιχειρηματίας που πριν από μερικά χρόνια βραβευόταν από το ΕΒΕΑ για την πλέον αναπτυσσόμενη μικρομεσαία επιχείρηση που είχε καταφέρει να στήσει εν μέσω οικονομικής κρίσης και πλασαριζόταν από τα ΜΜΕ ως ένα μικρό success story που άνθιζε στη μνημονιακή Ελλάδα. Σύμφωνα μάλιστα με τα προ τριετίας ρεπορτάζ, η εταιρεία “AirfastTickets” εμφανιζόταν να αποτελεί “μία από τις πλέον ταχύτατα ελληνικές αναπτυσσόμενες εταιρείες, με τουλάχιστον 15 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως και τεράστια διαφημιστική παρουσία όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα ξένα μέσα ενημέρωσης”.

Όπως αναφέρει το επιχειρηματικό ρεπορτάζ, τον Σεπτέμβριο του 2015, ο νεαρός επιχειρηματίας πούλησε το 45% της εταιρείας στην Αμερική, έναντι 180 εκατ. ευρώ, σε Κινέζους επενδυτές και παραιτήθηκε από τη διοίκηση. Κατά το ίδιο διάστημα, στην AirfastTickets στον Πειραιά οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, με την εταιρεία να τίθεται σε καθεστώς πτώχευσης τον Ιούνιο του 2016 ενώ σε λίγες ημέρες βγαίνουν "στο σφυρί” τα περιουσιακά στοιχεία της μήπως και δουν έστω και στο ελάχιστο το χρώμα του χρήματος οι, όπως ακούγεται στην αγορά, 150 εργαζόμενοι που έμειναν στον δρόμο να παρακολουθούν από τη μικρή οθόνη τον πρώην εργοδότη τους να ταξιδεύει περιχαρής ανά την υφήλιο παρέα με διάφορους “celebrities”, όπως τους αποκαλεί, σαν να μη χρωστάει τίποτα και σε κανέναν.

Θα πεις, ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος από αυτούς που γλέντησαν την αγορά αφήνοντας απλήρωτο τον λογαριασμό και, αντί να μην ξέρουν πού να κρυφτούν για να γλιτώσουν από τα χρέη, κυκλοφορούν και ταξιδεύουν ελεύθεροι, ωραίοι και ανενόχλητοι εις υγείαν των απλήρωτων και των κορόιδων; Έτσι κι αλλιώς, φορέθηκε πολύ τα τελευταία χρόνια ο συνδυασμός φέσι με πούρο. Ένα συνολάκι που αφορά τους ευκατάστατους χρεοκοπημένους που καταφέρνουν να παραμένουν στον αφρό της κοινωνικής και ιλουστρασιόν ζωής του τόπου, ενώ παράλληλα χρωστούν σε όποιον μιλάει ελληνικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL