Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ψιχάλες
18 °C
16.3°C18.6°C
4 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.6°C15.9°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
12.1°C15.4°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Ψιχάλες
13 °C
12.9°C14.6°C
3 BF 82%
Eξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Eξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία (Video)

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα σκάνδαλα στην Υγεία. Κατέθεσαν σήμερα ως μάρτυρες, ο τ. υπουργός υγείας Γ. Σούρλας καθώς και ο δικαστικός επιμελητής Κ. Κωνσταντάκος που εκτίμησε την αξία του ιδρύματος.

"Καμία δυσκολία δεν βρήκα διότι για τα ακίνητα ο συμβολαιογράφος μου έδωσε τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Δεν χρειάστηκε να πάρω τη γνώμη εμπειρογνώμονα για τα ακίνητα και τα κινητά. Το Ερρίκος Ντυνάν και η Μαρφίν είχαν αποτιμήσει ήδη τα κινητά, έβαλα την αξία του πλασματικού ενεχύρου" δήλωσε κατά την εξέτασή του ο κ. Κωνταντάκος από τον Σπ. Λάππα απαντώντας σε ερώτηση για το πως έκανε την εκτίμηση του ν/σ. Επίσης κατά την εξέτασή του από τον κ. Τζαμακλή παραδέχθηκε το ότι δεν αναγγέλθηκε το Δημόσιο κατά τη διαδικασία του πλειστηριασμού ωφέλησε την Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσης ο κ. Μπαλωμενάκης ενημέρωσε το μάρτυρα ότι έπρεπε να έχει εκτίμηση από το Σώμα Ορκωτών Εκτιμητών, με βάση το νόμο που αφορά όσα ακίνητα έχουν δημόσιο ενδιαφέρον συμπεριλαμβανομένων και των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.

Η κατάθεση του κ. Σούρλα περιελάμβανε σημαντικά σημεία όπως η εκτίμησή του ότι είναι "ιερή υποχρέωση ο αγώνας κατά της διαπλοκής και διαφθοράς" και ότι ορθώς διερευνάται η υπόθεση καθώς πρέπει να χυθεί άπλετο φως. Επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του ν/σ ενώ συχνές αναφορές έκανε στο λαθρεμπόριο πετρελαίου και καπνικών.

Tην επόμενη εβδομάδα θα εξεταστούν ακόμη τέσσερις μάρτυρες. Την Τρίτη αναμένεται να εξεταστούν οι κ. Λ. Λιαρόπουλος (τ. πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν) και Γ. Ντάσκας (μέλος Δ.Σ.) και την Πέμπτη τα μέλη του Δ.Σ. Β. Στεργίου και ο Αλ. Πανεθυμιτάκης. 

Με επιστολές τους που έχουν αποστείλει στον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μπαλωμενάκη έχουν ζητήσει να εξεταστούν οι τέως υπουργοί υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.

Επιμέλεια, ενημέρωση: Κατ. Μπρέγιαννη

//v.24liveblog.com/live/?id=1395684

Η κατάθεση του μάρτυρα Ανδρέα Μαρτίνη στην Εξεταστική επιτροπή
για τη διερεύνηση των σκανδάλων στο χώρο της Υγείας (Video)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL