Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαδημούλης: Η χώρα κέρδισε σταθερότητα και τη δέσμευση ότι θα στηριχθεί για να βγει στις αγορές (Video)

Η χώρα με την απόφαση του Eurogroup κέρδισε σε σταθερότητα, απομακρύνθηκε ο κίνδυνος του Grexit και κανείς δεν συζητά για εκλογές τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Προτεραιότητα είναι ταχύτερη ανάπτυξη και βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης μιλώντα στο ΣΤΑΡ και πρόσθεσε ότι  ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι στο Eurogroup οι δανειστές δεσμεύτηκαν ότι θα εξασφαλιστεί ένα σημαντικό χρηματοδοτικό μαξιλάρι ώστε να βγει η χώρα στις αγορές.

"Το στοίχημα για τη χώρα, και όχι μόνο για την κυβέρνηση, είναι να αξιοποιήσει τα θετικά της συμφωνίας του Eurogroup για να διορθώσει τα κακώς κείμενα, τα οποία πριν επτά χρόνια οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία, τα μνημόνια και το βαθύ πηγάδι της κρίσης».

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «μετά τη συμφωνία της 15ης Ιουνίου, κερδίσαμε την ενίσχυση της βεβαιότητας και της σταθερότητας στην Ελλάδα, το ότι κανείς πια δε συζητά για Grexit, αλλά και ότι όλοι πλέον παραδέχονται ότι οι εκλογές απομακρύνονται".

Εκτίμησε ότι ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της χώρας στην ποσοτική χαλάρωση ενώ αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές θα πρέπει να αποσαφηνιστούν τα μεσοπρόθεσμα για το χρέος υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης. Χρειάζεται «δουλειά αλλά μπορούμε» ήταν το μήνυμα του αντιπροέδρου του Ευρωκοινοβουλίου ένα μήνυμα "συγκρατημένης αισιοδοξίας" όπως ο ίδιος χαρακτήρισε.

Kατ. Μπρ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια