Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ... / Στους "αγανακτισμένους πολίτες" επενδύει, ξανά, η Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ... / Στους "αγανακτισμένους πολίτες" επενδύει, ξανά, η Ν.Δ.

Στην ατζέντα “νόμος και τάξη” δίνει για ακόμη μία φορά έμφαση η Ν.Δ., επιχειρώντας αυτή τη φορά να αποκομίσει πολιτικά οφέλη από το τραγικό περιστατικό στο Μενίδι με τον θάνατο ενός εντεκάχρονου παιδιού από “αδέσποτο” βλήμα.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει πολλάκις αποδείξει πως αντιλαμβάνεται τα θέματα δημόσιας τάξης ως ευκαιρία για να συσπειρώσει η Ν.Δ. τους “νοικοκυραίους” - εξ ου και η αξιωματική αντιπολίτευση έχει πολλάκις εξαπολύσει εκστρατεία για το δήθεν “άβατο” των Εξαρχείων, ενώ χθες επικεντρώθηκε στα του Μενιδίου. Ο πρόεδρος της Ν.Δ., λοιπόν, συγκάλεσε ειδική σύσκεψη για την “έξαρση της εγκληματικότητας” στο Μενίδι, παρόντων του δημάρχου της περιοχής Γ. Κασσαβού, του “σκιώδους υπουργού” Προστασίας του Πολίτη Μ. Χαρακόπουλου, των βουλευτών που εκλέγονται στην Περιφέρεια Αττικής (Μ. Βορίδης, Γ. Βλάχος, Γ. Μαρτίνου, Θαν. Μπούρας) και των δύο τελευταίων διατελεσάντων υπουργών Δημοσίας Τάξης επί κυβέρνησης Ν.Δ. Βασ. Κικίλια και Ν. Δένδια.

Πολιτική εκμετάλλευση

Όπως έκανε η Ν.Δ. στην περίπτωση του Αγίου Παντελεήμονα με τους “αγανακτισμένους κατοίκους”, που άνοιξαν τον δρόμο στους νεοναζί, έτσι και χθες, η αξιωματική αντιπολίτευση επιχείρησε να εκμεταλλευτεί όχι μόνο το τραγικό γεγονός καθεαυτό, αλλά και τα επεισόδια και τον αναβρασμό στην περιοχή - για ένα πρόβλημα γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Ο δήμαρχος, κατά τις δηλώσεις του από κοινού με τον Κυρ. Μητσοτάκη, υπογράμμισε πως η περιοχή του “είναι ένα καζάνι που βράζει” και πως το περιστατικό “έχει εξαγριώσει τους συμπολίτες του”. Μάλιστα, ο Γ. Κασσαβός ζήτησε τη βοήθεια της Ν.Δ. “προκειμένου να επανέλθει το αίσθημα της ασφάλειας (!) στην περιοχή των Αχαρνών”, ως εάν να κυβερνούσε ο Κυρ. Μητσοτάκης...

“Κεντρική προτεραιότητα”

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., από την πλευρά του, επανέλαβε ότι τα θέματα της ασφάλειας αποτελούν “κεντρική πολιτική προτεραιότητα” του κόμματός του, υπενθυμίζοντας ότι είχε αναφέρει τον Δήμο Αχαρνών ως “παράδειγμα ενός δήμου όπου υπάρχει μια παραβατική συμπεριφορά, που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και σίγουρα δεν δίνει στους πολίτες το δικαίωμα να αισθάνονται ασφαλείς”. “Για εμάς, η ασφάλεια είναι βασική προϋπόθεση ελευθερίας. Η παροχή ασφάλειας είναι η πρώτη υποχρέωση της ευνομούμενης Πολιτείας απέναντι στους Έλληνες πολίτες” συνέχισε ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ταυτοχρόνως, συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθύμιζαν τις έως τώρα πρωτοβουλίες που είχε πάρει ο πρόεδρος της Ν.Δ. για θέματα δημόσιας ασφάλειας, όπως την επίσκεψη στο Μενίδι, πριν από έναν χρόνο, αλλά και την πρωτοβουλία του να ζητήσει τη σύγκληση προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών στη Βουλή για τη δημόσια τάξη. Μάλιστα, χθες, ο Κυρ. Μητσοτάκης ανέφερε πως το αστυνομικό τμήμα της περιοχής “είναι τραγικά υποστελεχωμένο”, αναφερόμενος στις διαπιστώσεις στις οποίες είχε προβεί κατά την περιοδεία του στη Δυτική Αττική.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL