Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
Παπαδήμος: Ο ευτελισμός της αντιπολίτευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παπαδήμος: Ο ευτελισμός της αντιπολίτευσης

Το θλιβερό γεγονός της επίθεσης κατά του Λουκά Παπαδήμου ήταν ο καταλύτης (άλλος ένας) για να αναδειχθεί η αναξιοπιστία της αντιπολίτευσης.

Ο Σημίτης δήλωσε σχετικά πως «στη χώρα δεν υπάρχουν πια, ή περιορίζονται ή κινδυνεύουν τα δικαιώματα τα οποία έχουν οι πολίτες σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο». Η έμφαση εδώ είναι στο «πια» και προφανώς σημαίνει πως αυτά υπήρχαν πριν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι τώρα.

Και συνεχίζει: «Η δολοφονική απόπειρα εναντίον του δείχνει ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση: αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα γίνονται στόχος».

Μάλιστα. Δηλαδή επί ΠΑΣΟΚ που αλώνιζε η 17Ν, ο κ. Σημίτης με αλλεπάλληλα υπουργικά αξιώματα και αργότερα πρωθυπουργός δεν είχε καμία ευθύνη; Δεν είχε καταλάβει τι γινόταν στη χώρα; Το μένος του εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ τον παρασύρει σε πολιτικό ατόπημα και υπονομεύει την «ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς» που επιδιώκει.

Όσο για τον κ. Μητσοτάκη είπε πως «δεν έχω εμπιστοσύνη ότι αυτή η κυβέρνηση έχει τη βούληση και τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει τη νέα γενιά τρομοκρατίας».

Δηλαδή, εύκολα συμπεραίνεται πως στα δέκα χρόνια της Μεταπολίτευσης που κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία, επίσης δεν υπήρχε «η βούληση και η δυνατότητα» να αντιμετωπιστεί η τρομοκρατία αφού, επαναλαμβάνω, η 17Ν έκανε ανενόχλητη το καταστροφικό και φονικό έργο της και επί των δεξιών κυβερνήσεων.

Ανανεώνονται μάλιστα με τα περί έλλειψης «βούλησης» οι παλιές και επικίνδυνες για τη Δημοκρατία συκοφαντίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συμπάθειες για την τρομοκρατία.

Δεν είναι παρά η επανάληψη των ύποπτων και επικίνδυνων ισχυρισμών παλαιότερα, από την παραταξιακή Δεξιά και τους Αμερικανούς, ότι αρχηγός της 17Ν ήταν πότε ο Α. Παπανδρέου, πότε ο Λαλιώτης, πότε ο Βαλυράκης και γενικώς το ΠΑΣΟΚ ήταν πίσω από την τρομοκρατία.

Πολλοί άλλοι βέβαια είχαν γίνει στόχος της δεξιάς συνωμοσιολογίας, όπως όταν ο Π. Καμμένος είχε βεβαιώσει ότι ο Γ. Βότσης ήταν αρχηγός της 17Ν. Χρόνια αργότερα, όταν ο Βότσης ρώτησε τον Καμμένο γιατί τον είχε στοχοποιήσει, η απάντηση ήταν «μα δεν σε γνώριζα τότε»!!!

ΑΝΔΡΕΑΣ ΖΕΜΠΙΛΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL