Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για το 2011-15 / Σήμερα στην "Αυγή": Έφαγαν 3,7 εκατ. ευρώ εισιτήριο - εισιτήριο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για το 2011-15 / Σήμερα στην "Αυγή": Έφαγαν 3,7 εκατ. ευρώ εισιτήριο - εισιτήριο

Το πόρισμα των ορκωτών ελεγκτών για το 2011-15

Ο νυν γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Ν. Παπαθανάσης ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ. το μεγαλύτερο διάστημα που καλύπτει η έρευνα

Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι τη χάρη. Σύμφωνα με το πόρισμα της εταιρείας ορκωτών ελεγκτών KPMG, που ερεύνησε τη δράση του "κυκλώματος των εισιτηρίων" στις σταθερές συγκοινωνίες της Αθήνας και κατά βάση του μετρό, την πενταετία 2011-2015 φαγώθηκαν, με απίθανους τρόπους, από επιτήδειους εισιτήρια αξίας 3,7 εκατ. ευρώ, για να αποδειχθεί ότι το πρόβλημα του οργανισμού δεν περιορίζεται στους περίφημους "τζαμπατζήδες", αλλά, πρωτίστως, βρίσκεται εντός των τειχών.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η έρευνα εστιάζει στο κύκλωμα μόνο των εισιτηρίων, χωρίς να περιλαμβάνει το αντίστοιχο των κουπονιών - καρτών, όπου εκτιμάται ότι εντοπίζεται και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑ.ΣΥ. το μεγαλύτερο διάστημα ήταν ο νυν γενικός διευθυντής της Ν.Δ. Ν. Παπαθανάσης, ο οποίος μάλλον θα πρέπει να δώσει και κάποιες πειστικές εξηγήσεις...

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Χειροπέδες και στις... λευκές σελίδες

Εντάλματα σύλληψης και για τους δημοσιογράφους της δεξιάς εφημερίδας "Sozcu" στην Τουρκία, που είχε... γιορτάσει την ημέρα της ελευθεροτυπίας τυπώνοντας λευκές σελίδες. Έρχονται να προστεθούν στους 150 έγκλειστους συναδέλφους τους που είχαν το θράσος να ενοχλήσουν τον Ταγίπ Ερντογάν.

Σφράγισε μια εποχή

Το τέλος μιας εποχής την οποία σφράγισε με την παρουσία του, από τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια έως σήμερα, σηματοδοτεί ο θάνατος του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ηλικία σχεδόν 99 ετών. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα αποτιμήσει την πολυκύμαντη διαδρομή ενός πολιτικού που, όπως επισήμανε ο πρωθυπουργός, μεταπολιτευτικά "συνέβαλε αποφασιστικά στην εμπέδωση της δημοκρατίας και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας".

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί αύριο στη Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ταφή του πρώην πρωθυπουργού θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη στα Χανιά.

Οι "ήρωες" του Facebook...

και οι "βόμβες" του Διαδικτύου

Αντιστασιακοί: Να ανακληθεί η απόφαση για Μέρτζο

Την άμεση ανάκληση της απόφασης του Προέδρου της Δημοκρατίας να παρασημοφορήσει τον Νικόλαο Μέρτζο, καθώς υπήρξε αντιπρόεδρος της "Συμβουλευτικής Επιτροπής" της χούντας, απαιτεί το νεοεκλεγέν Δ.Σ. του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών 1967-1974 επισημαίνοντας πως η τιμητική διάκριση στο πρόσωπό του "προσβάλλει τα θύματα της χούντας".

Δωρεάν ξεναγήσεις; Όχι, ευχαριστώ!

Με την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ξεναγών (FEG), το πανευρωπαϊκό δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών ξεναγών, ξεκίνησε ξανά μια εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού αναφορικά με τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών από μη επαγγελματίες του χώρου (free tours)1.

της Πόπης Αλεξοπούλου

Google: Έμμεσο "όχι" στην αποκάλυψη των μισθολογικών καταστάσεων

Απρόθυμη να δώσει στοιχεία για το μισθολογικό στάτους ανδρών και γυναικών υπαλλήλων της είναι η Google, καθώς το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας την κατηγορεί για συστηματικές μισθολογικές διακρίσεις εις βάρος των γυναικών. Στελέχη της εταιρείας υποστήριξαν ότι η συγκέντρωση και παράδοση των μισθολογικών καταστάσεων στις κυβερνητικές υπηρεσίες θα κοστίσει τουλάχιστον 100.000 δολάρια. Ο δικηγόρος της κυβέρνησης υπενθύμισε ότι τα ετήσια έσοδα του διαδικτυακού κολοσσού ανέρχονται σε 28 δισ. δολάρια.

"Ο Πολίτης" στους πολίτες

Εμβληματικό περιοδικό της Αριστεράς, από το σώμα του οποίου τέθηκαν ουσιαστικά ζητήματα πολιτικού, ιδεολογικού, πνευματικού και αισθητικού διαλόγου τα καθοριστικά μεταπολιτευτικά χρόνια, "Ο Πολίτης" από χθες Δευτέρα 29 Μαΐου, ημέρα του θανάτου του εκδότη - διευθυντή του Άγγελου Ελεφάντη, είναι προσβάσιμος σε όλους τους πολίτες μέσα από την ιστοσελίδα των Αρχείων Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας (www.askiweb.eu).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL