Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.3°C
4 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
14 °C
13.1°C16.1°C
3 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.8°C28.2°C
6 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
30 °C
27.2°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 82%
Έχει ο Άδ. Γεωργιάδης το σύμφωνο για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έχει ο Άδ. Γεωργιάδης το σύμφωνο για την πώληση του Ερρίκος Ντυνάν;

Πολλές λέξεις, πολλές συνεντεύξεις, αλλά χωρίς απαντήσεις και κυρίως χωρίς να ξεκαθαρίζει το τοπίο έδωσε και χθες ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδωνις Γεωργιάδης επιχειρώντας να αλλάξει το κλίμα που δημιουργήθηκε από τις αποκαλύψεις της "Αυγής" για τον ρόλο του σχετικά με την πώληση του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν σε ιδιωτικά συμφέροντα. Παράλληλα, η Ν.Δ. μετά και τη δεύτερη ημέρα αποκαλύψεων από την "Αυγή" συνεχίζει να μην έχει εκδώσει καμία ανακοίνωση κάλυψης ή έστω στήριξης των πεπραγμένων Γεωργιάδη στο υπουργείο Υγείας...

Υπενθυμίζεται πως όλα ξεκίνησαν από την αποκάλυψη της "Αυγής" ότι στη δικογραφία του εισαγγελέα Αντώνη Ελευθεριάνου για την πώληση του Ντυνάν υπάρχει τριμερές σύμφωνο Γεωργιάδη - Τράπεζας Πειραιώς - Ντυνάν με ρήτρα εμπιστευτικότητας που υπογράφηκε στις 28 Μαρτίου 2014. Ο Άδ. Γεωργιάδης ακόμη δεν έχει απαντήσει αν ο ίδιος κατέχει αντίγραφο του συμφώνου και βέβαια δεν έχει δηλώσει ούτε τη διάθεσή του να το στείλει στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία...

Η "Αυγή" στο χθεσινό της φύλλο αποκάλυψε ακόμη δύο έγγραφα:

- Ο Άδ. Γεωργιάδης στις 15 Ιανουαρίου 2014 ζήτησε τις παραιτήσεις όλων των μελών του Δ.Σ. διότι "ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς κ. Μιχάλης Σάλλας ζήτησε την παραίτηση όλων των μελών του Δ.Σ. του Ερρίκος Ντυνάν".

- Η ασκούσα χρέη προέδρου αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν Θεοδώρα Παπαδάκη στις 16 Σεπτεμβρίου 2016 αναφέρει ότι το "σύμφωνο" "ποτέ δεν αρχειοθετήθηκε, με εντολή τής τότε διοικήσεως, διότι, εξ’ όσων γνωρίζουμε, ο υπογράψας υπουργός έθεσε ρήτρα εμπιστευτικότητας".

"Ανακάλυψη" του αντιπροέδρου: Η "Αυγή" υποστηρίζει τον... Μαρτίνη!

Από την πλευρά του, ο Άδ. Γεωργιάδης (στις μόλις δύο συνεντεύξεις που έδωσε χθες) δεν απάντησε στο πολιτικό θέμα που τον αφορά: Γιατί λειτούργησε κατόπιν επιθυμίας του ιδιώτη τραπεζίτη απαιτώντας τις παραιτήσεις του Δ.Σ. του Ντυνάν. Αντιθέτως, ισχυρίστηκε (στον 9,84) πως "η ‘Αυγή’ υπερασπίζεται την παραμονή του Ανδρέα Μαρτίνη στη διοίκηση του Ερρίκος Ντυνάν, ο οποίος μπήκε στη φυλακή και παραμένει ακόμα, γιατί βρέθηκαν μίζες πάνω από 4,5 δισ. στους λογαριασμούς του και κρίνει τον Άδωνι Γεωργιάδη γιατί ζήτησε την παραίτησή του". Τον ίδιο ισχυρισμό προέβαλε και στο Twitter του: "Η ‘Αυγή’ συνεχίζει την υπεράσπιση του κ. Ανδρέα Μαρτίνη... ναι, κακώς του ζητήσαμε να παραιτηθεί αυτού του εξαιρέτου κυρίου... Κατάντια". Ακόμη, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είπε ότι είχε ζητήσει την παραίτηση Μαρτίνη προκειμένου να ξεμπλοκάρουν οι τράπεζες τους λογαριασμούς και να πληρωθούν οι επί ενάμιση χρόνο απλήρωτοι εργαζόμενοι.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως επανειλημμένως έχει γράψει η "Αυγή", ο Ανδ. Μαρτίνης έχει προφυλακιστεί αντιμετωπίζοντας δύο κατηγορίες:

- Παθητική δωροδοκία για μίζα 3,2 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στον λογαριασμό του από την γερμανική εταιρεία HospitalInternational για υπερκοστολόγηση εξοπλισμού.

- Απιστία για τα νοσήλια των VIP προσώπων στα οποία παρείχε έκπτωση από 60% έως 100%, με αποτέλεσμα η ζημία να φτάσει τα 1,75 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, το ερώτημα είναι γιατί ο τότε υπουργός Υγείας ενήργησε, όπως ο ίδιος ομολογεί στο έγγραφό του, με βάση τις επιθυμίες ενός ιδιώτη, ζητώντας για λογαριασμό του τις παραιτήσεις του Δ.Σ. που ο ιδιώτης δεν μπορούσε να ζητήσει.

Παράλληλα, αναπάντητο παραμένει γιατί ο Άδ. Γεωργιάδης ζήτησε τις παραιτήσεις του Δ.Σ. του Ντυνάν πριν υπογραφεί το "τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας" από το οποίο η Τράπεζα Πειραιώς απέκτησε έννομο ενδιαφέρον για να αποκτήσει την ιδιοκτησία του νοσοκομείου.

Το χρονολόγιο του ξεπουλήματος

Σημειώνεται ότι:

- 15 Ιανουαρίου 2014: Ζητήθηκαν οι παραιτήσεις του Δ.Σ.

- 6 Μαρτίου 2014: Διορίστηκε από τον Άδ. Γεωργιάδη το νέο Δ.Σ.

- 28 Μαρτίου 2014: Υπογράφηκε το "σύμφωνο" Γεωργιάδη - Τράπεζας Πειραιώς - Ντυνάν.

- 6 Ιουνίου 2014: Το "με σφραγίδα Γεωργιάδη" Δ.Σ., έχοντας πρόεδρο τον Γρηγόρη Κωσταρά, αποφάσισε τη μεταβίβαση του Νοσοκομείου Ντυνάν με εισήγηση του αντιπροέδρου του ομότιμου καθηγητή Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Αλέξανδρου Πανεθυμιτάκη (και φερόμενου ως συγγενή του Κυριάκου Μητσοτάκη).

- 24 Σεπτεμβρίου 2014: Διενεργήθηκε ο πλειστηριασμός για την πώληση του Ντυνάν στη θυγατρική της Πειραιώς ΗΜΙΘΕΑ. Στο Δ.Σ. της ΗΜΙΘΕΑ ο Αλ. Πανεθυμιτάκης ήταν διευθύνων σύμβουλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL