Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.2°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
10.3°C12.8°C
3 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.0°C14.1°C
2 BF 77%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C11.9°C
0 BF 93%
Δ. Μάρδας: Υπήρχε πρόβλημα στο χώρο της υγείας και θα διερευνηθεί στην εξεταστική επιτροπή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Μάρδας: Υπήρχε πρόβλημα στο χώρο της υγείας και θα διερευνηθεί στην εξεταστική επιτροπή (Video)

https://www.youtube.com/embed/tzewN0qzHo4

«Άρχισε μία ιστορία με αφορμή το σκάνδαλο Novartis που γεννήθηκε στις ΗΠΑ» τόνισε για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας μιλώντας στο ΣΚΑΙ προσθέτοντας ότι «θα διερευνηθούν συγκεκριμένα πράγματα» για παράδειγμα ένα στοιχείο είναι ότι «υπερδιπλασιάστηκε η φαρμακευτική δαπάνη σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο παρελθόν». Επίσης ότι «σε έρευνα το 2011 είχαμε τιμές για ορθοπεδικό υλικό και 1000% πάνω από τις χοντρικές τιμές».«Ότι υπάρχει πρόβλημα στο χώρο της υγείας υπάρχει και θα διερευνηθεί στην εξεταστική επιτροπή» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στο θέμα του χρέους εξήγησε ότι υπάρχουν δύο λύσεις ή να τελειώσουμε την αξιολόγηση και να αφήσουμε το θέμα του χρέους στις καλένδες των γερμανικών εκλογών ή να πιεστεί η Γερμανία, ώστε να δώσει μία λύση.

Επιχειρείται στον επόμενο μήνα πρέπει να βρεθεί μία λύση στο συγκεκριμένο θέμα. «Το ΔΝΤ λέει ότι θα είναι πάλι σύμβουλος, ώσπου να λυθεί το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους ενώ την ίδια ώρα, έντονη κριτική ασκείται από τον γερμανικό τύπο στον κ. Σόιμπλε».

Ο κ. Μάρδας υποστήριξε ότι «θα πρέπει να υπάρξει απόφαση με συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το τι πρόκειται να γίνει» δηλαδή «λεπτομερή περιγραφή που θα οδηγεί σε συγκεκριμένα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος».

«Η διαπραγμάτευση όπως φτάσαμε στην αξιολόγηση διαφέρει πολύ από εκείνο που είχε γίνει στο παρελθόν όταν ήρθε ένας νόμος τον οποίο ψήφισαν στη Βουλή». 

Κατ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL