Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Tηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μακρόν / Στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Tηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα - Μακρόν / Στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα

Την πρόθεσή του να επισκεφθεί σύντομα την Ελλάδα εξέφρασε στον Αλ. Τσίπρα ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Εμ. Μακρόν κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν χθες το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, δείχνοντας πως η στήριξη και η συμμαχία που είχαν χτιστεί ανάμεσα στις δύο χώρες πρόκειται να συνεχιστούν και να ενταθούν.

Το ζήτημα της επίσκεψης Μακρόν στην Αθήνα έθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός στο τέλος της συζήτησης, με τον Γάλλο Πρόεδρο να εμφανίζεται θετικός, σημειώνοντας, μάλιστα, πως είναι στα σχέδιά του. Τα οργανωτικά της επίσκεψης θα κανονιστούν προσεχώς διά των διπλωματικών γραφείων.

Η συζήτησή τους επικεντρώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο χθεσινό Eurogroup. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε το ζήτημα του ελληνικού χρέους και συμφώνησαν ότι πρέπει να βρεθεί συνολική λύση προς όφελος της Ελλάδας και της Ευρωζώνης. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να εργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση και να βρίσκονται σε στενή και συνεχή επικοινωνία.

Επικοινωνία είχαν το απόγευμα της Δευτέρας και ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς με τον νέο υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν. Οι δύο υπουργοί, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας τους, συζήτησαν κυρίως για την ελληνογαλλική συνεργασία και ο Ν. Κοτζιάς απηύθυνε πρόσκληση προς τον Γάλλο ομόλογό του να επισκεφθεί την Αθήνα.

Δ. Τζανακόπουλος: "Καθαρός διάδρομος"

"Βρισκόμαστε σήμερα σε ένα σημείο που μας επιτρέπει να σχεδιάσουμε με σταθερά βήματα την ομαλή και οριστική έξοδο της Ελλάδας από την περιπέτεια της κρίσης και, να διασφαλίσουμε ότι ο δρόμος της εξόδου, δεν έχει γυρισμό" ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος από το βήμα της τέταρτης ετήσιας οικονομικής διάσκεψης της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών (ΕΕΝΕ).

Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές που επικυρώθηκε την περασμένη εβδομάδα από τη Βουλή, τη χαρακτήρισε "ισορροπημένη", υπογραμμίζοντας πως "περιλαμβάνει δύσκολα μέτρα για το 2019 και το 2020, μας δίνει όμως ταυτόχρονα το εξιτήριο από την περίοδο των Μνημονίων".

"Σε συνδυασμό με τη λύση για το χρέος, που αναμένουμε να υπάρξει σύντομα, δημιουργείται ένας 'καθαρός διάδρομος' για τη χώρα. Διαμορφώνονται οι συνθήκες για την έξοδο στις αγορές και την ουσιαστική ανάκτηση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία" επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Γ. Σταθάκης: Απόφαση για το χρέος έως τις 15 Ιουνίου

Το Eurogroup της 15ης Ιουνίου έθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Σταθάκης για την οριστικοποίηση της απόφασης για το χρέος μιλώντας στον Real FΜ.

“Δεν υπάρχουν άλλα χρονικά περιθώρια. Συνεπώς, εκτιμώ πως δεν υπάρχει δυνατότητα να μεταφερθεί η απόφαση αυτή για μετά τις γερμανικές εκλογές” σημείωσε. Παράλληλα, ανέφερε ότι τα μέτρα για το ελληνικό χρέος έχουν προσδιοριστεί από τον Μάιο του 2016, με την περίφημη διάκριση ανάμεσα στα βραχυπρόθεσμα μέτρα που αποφασίστηκαν και εφαρμόζονται, καθώς και τα μεσοπρόθεσμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL