Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Σήμερα στην "Αυγή": Ρύθμιση - ανάσα για μικροοφειλέτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην "Αυγή": Ρύθμιση - ανάσα για μικροοφειλέτες

Δυνατότητα "επανεκκίνησης" σχεδόν σε 500.000 μικροοφειλέτες προς ασφαλιστικά ταμεία, φυσικά πρόσωπα ή επιχειρήσεις, παρέχουν αποφάσεις που θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα και θα δίνουν τη δυνατότητα ρύθμισης των χρεών μέχρι και σε 120 δόσεις. Η ρύθμιση, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, θα περιλαμβάνει και το κούρεμα των προσαυξήσεων, το οποίο θα είναι αντιστρόφως ανάλογο των δόσεων. Στη ρύθμιση εντάσσονται ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι και αγρότες που έχουν μείνει έξω από τις διαδικασίες του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Παράλληλα εκτιμάται ότι η ρύθμιση θα αποτελέσει και μια ένεση ρευστότητας προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς το προς ρύθμιση συνολικό ποσό φτάνει τα 1,7 δισ. ευρώ.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της "Αυγής¨:

https://www.avgi.gr/subscriptions

Αποκλιμάκωση δείχνει ο ΟΑΕΔ

Λιγότεροι από το 1 εκατομμύριο οι άνεργοι

Κατά 98.000 μειώθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στις λίστες του ΟΑΕΔ, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο να φτάσουν τους 970.328, έναντι 1.068.293 τον Μάρτιο και 1.095.866 τον Φεβρουάριο. Η σημαντική αποκλιμάκωση επιβεβαιώνει τα αντίστοιχα στοιχεία της Εργάνης, που έδειξαν σοβαρή άνοδο των νέων θέσεων εργασίας πάλι για τον Απρίλιο.

Το Βαλκανιζατέρ του Κυρ. Μητσοτάκη

Τις άδηλες προθέσεις του για το μοντέλο που ευαγγελίζεται η Ν.Δ. αποκάλυψε ο Κυρ. Μητσοτάκης επικαλούμενος Βουλγαρία και Ρουμανία στη Βουλή: μια Ελλάδα - Ειδική Οικονομική Ζώνη, με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χαμηλότατους μισθούς και μηδαμινό κοινωνικό κράτος.

Διευθυντές σχολείων

Η νέα διαδικασία επιλογής

Νομοθετική ρύθμιση του υπ. Παιδείας εν όψει της λήξης της θητείας των σημερινών διευθυντών.

ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Την Τρίτη οι αιτήσεις για την επιδότηση

Από 23 Μαΐου έως 6 Ιουνίου οι γονείς θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις για τις επιδοτούμενες θέσεις στους παιδικούς σταθμούς της χώρας. Φέτος αναμένεται να φιλοξενηθούν για πρώτη φορά 100.000 παιδιά καθώς έχουν προϋπολογιστεί 205 εκατ. ευρώ για το πρόγραμμα "Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής".

Τα αμαρτωλά μυστικά του Φιλοπάππου

Η περιπέτεια 13 στρεμμάτων στον λόφο του Φιλοπάππου, που ξεκινά από το 1958 και θα καταλήξει στα δικαστήρια στις 15 Ιουνίου. Ένα "φιλέτο" στην καρδιά της Αθήνας όπου στεγάζεται το κέντρο Διόνυσος, αναζητεί δεκαετίες ιδιοκτήτη και δικαιούχο.

Ελευθερία αλλά και υπευθυνότητα

Η πρόσφατη δημόσια συζήτηση που προκλήθηκε από την ποινική δίωξη κατά γνωστής συγγραφέως για παράβαση του αντιρατσιστικού νόμου εξαιτίας κειμένου της περιορίστηκε στην αντιπαράθεση για το αν ο ρατσιστικός λόγος είναι δικαίωμα και αν η αντιρατσιστική νομοθεσία περιορίζει την ελευθερία της έκφρασης. Έτσι σημαντικές παράμετροι του ζητήματος έμειναν εκτός του δημόσιου λόγου.

του Χρήστου Ηλιάδη

Διεθνή οικονομικά

Η Κίνα αργά αλλά σταθερά γίνεται ολοκληρωτικός παίκτης στις παγκόσμιες αγορές

Ανάλυση του Κώστα Μελά

Final 4 / Κωνσταντινούπολη - Στον τελικό της Κυριακής

Νικώντας για τέταρτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους τελικούς του μπάσκετ με 82-78, ο Ολυμπιακός θα βρεθεί αύριο στον μεγάλο τελικό της Κωνσταντινούπολης. Ήταν μια μεγάλη νίκη, με μεγάλες υποσχέσεις...

Αριστεία α λα  Μακρόν

Ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας διορίζει και τους συντάκτες του κυβερνητικού ρεπορτάζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL