Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Π. Πολάκης: Χρεοκοπήσατε τη χώρα και δύο χρόνια τώρα δίνουμε μάχη για να τη βγάλουμε από τα μνημόνια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Πολάκης: Χρεοκοπήσατε τη χώρα και δύο χρόνια τώρα δίνουμε μάχη για να τη βγάλουμε από τα μνημόνια (Video)

https://www.youtube.com/embed/sYFj3xMeSf8

Συγκεκριμένα επιτέθηκε στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ για τη διακυβέρνηση 40 χρόνων και αναφέρθηκε στις βαρύτατες ευθύνες που έχουν για την κατάρρευσή της.

«Δεν σας ξεπλένει ο συμβιβασμός που δεχθήκαμε εμείς στις 13 Ιουλίου του 2015 και επειδή δεν έχουμε απογειωθεί από την πραγματικότητα και να σας πούμε περάστε εσείς που χρεοκοπήσατε τη χώρα, γι’ αυτό δύο χρόνια δίνουμε τη μάχη καθημερινά σε ένα διαρκή πόλεμο με τους δανειστές και με το σύστημα διαπλοκής της χώρας».

Υπογράμμισε μάλιστα ότι το αφήγημα της αριστερής παρένθεσης τελείωσε και η κυβέρνηση έχει δύο χρόνια μπροστά της να οικοδομήσει ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο διαφορετικό από το δικό σας, που χρεοκόπησε τη χώρα».

Κουμάντο στη χώρα έκαναν 100 οικογένειες και η διαπλοκή

Περιέγραψε αναλυτικά το προηγούμενο αυτό κοινωνικό συμβόλαιο όπου «κουμάντο στη χώρα κάνουν οι 100 οικογένειες των 80 γερμανοτσολιάδων της Κατοχής και των 20 νέων τζακιών του Αν. Παπανδρέου μαζί με τις τράπεζες, μαζί με πολιτικούς προϊσταμένους που έκλειναν τις μεγάλες δουλειές, με την κάλυψη των ΜΜΕ».

«Το δεύτερο μέρος του κοινωνικού συμβολαίου ήταν ένα βαθύ πελατειακό κράτος που ξεκινούσε μετά τον εμφύλιο έφτανε μέχρι τις μέρες μας όταν ο Αν. Παπανδρέου διόρισε την μισή εαμογενή Ελλάδα που ήταν στην απ’ έξω στον κρατικό μηχανισμό και έφτιαξε τον δικό του κομματικό στρατό. Σε αυτό ευθύνεται και η μεγάλη δυσλειτουργία του δημόσιου τομέα».

«Το τρίτο μέρος του ήταν οι πελατειακές οικονομικού χαρακτήρα εξυπηρετήσεις οι οποίες ήταν από φοροαπαλλαγές ή δουλειές ανά ομάδες στη χώρα, παράδειγμα ο ΟΑΣΘ που λειτουργούσε και ως συγκεκριμένος χώρος αναπαραγωγής πελατειακής μέσα από μια φειδή κρατική χρηματοδότηση και αντίστοιχες συμφωνίες με μια σειρά κοινωνικά και μεσαία στρώματα και βέβαια με την τεράστια διάχυση της διαφθοράς. Διάχυση μαύρου χρήματος όπου το ΠΑΣΟΚ αναδείχθηκε σε πολύ μεγαλύτερο καθηγητή από εσάς, όταν το σημιτικό μεσαίωνα 1996 – 2004 έγινε νόμος κίνησης της κοινωνίας μας η μίζα και το μπαξίσι για οποιαδήποτε δουλειά».

«Αυτό το κοινωνικό υπόδειγμα χρεοκόπησε τη χώρα, για να μην ξεχνιόμαστε, για αυτό μπήκαμε στα μνημόνια» είπε ο κ. Πολάκης ενώ τόνισε: «Εμείς θέλουμε μια άλλη κοινωνία, ένα άλλο κοινωνικό συμβόλαιο, το οποίο με αυτή τη συμφωνία κερδίζουμε χρόνο για να αρχίσουμε να το διαμορφώνουμε».

Αναφέρθηκε δε, συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο για τις προμήθειες στο χώρο της υγείας που όπως τόνισε ο κ. Πολάκης «παίχτηκε το ¼ του χρέους της χώρας και κανείς δεν είπε καμιά κουβέντα για αυτό. «Πρόκειται για μια τεράστια θεσμική τομή, μια συγκεκριμένη πολιτική επιλογή». 

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL