Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Βούτσης: Έρχεται τροπολογία για πλήρη φορολογική εξομοίωση βουλευτών - πολιτών (Video)

Στις θετικές προοπτικές στην οικονομία, την αισιοδοξία προσέγγισης για το χρέος ΔΝΤ και θεσμών, τη συνταγματική αναθεώρηση και τις διορθωτικές αλλαγές που θα έρθουν προς ψήφιση στον Κανονισμό της Βουλής αναφέρθηκε χθες σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης στο Κόντρα.

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τροπολογία την επόμενη εβδομάδα για την «πλήρη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών με την κατάργηση του 25%» για το οποίο δεν υπήρχε φορολόγηση και θα καταργηθεί.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: “Πρόκειται για μια ουσιαστική συζήτηση που θα έπρεπε να γίνει δημόσια γιατί εδώ και χρόνια οι βουλευτές έχουν φύγει από τις πρόνοιες του Ζ’ ψηφίσματος της μεταπολίτευσης. Αυτά έχουν τελειώσει. Έχουν υπάρξει ουσιαστικές μειώσεις ως εισόδημα και θα υπάρξει και πλήρης φορολογική εξομοίωση. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει”.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι στις αρχές Ιουνίου θα έρθουν προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, διορθωτικές παρεμβάσεις στον Κανονισμό της Βουλής σε όλα τα θέματα που έχουν σημειωθεί δυσλειτουργίες, π.χ. στον τρόπο που εισάγονται τα νομοσχέδια, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κ.α.

Όπως είπε θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε κάθε υπουργείο να έχει μια συγκεκριμένη μέρα για να υποβάλλονται οι ερωτήσεις στον υπουργό ώστε να μην υπάρχει αιτιολογία απουσίας του. Επίσης πρόσθεσε ότι θα έρθει μια σειρά ρυθμίσεων στις οποίες οι τροπολογίες θα μπαίνουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα ομαδοποιούνται οι τροπολογίες και στο τέλος θα διεξάγεται ειδική συζήτηση, επ’ αυτών. Αλλά όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής «θα πρέπει να συνηθίσουμε να έρχονται μικρότερα νομοθετήματα». 

Κατ. Μπρέγιαννη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Δένδιας, ο Άδωνις και το πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τελικά την ιδέα της πρότασης μομφής, μια άθλια κίνηση τακτικισμού, που αποσκοπούσε στο να κερδηθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος των άθλιων επεισοδίων της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο