Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Ν. Βούτσης: Έρχεται τροπολογία για πλήρη φορολογική εξομοίωση βουλευτών - πολιτών (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Βούτσης: Έρχεται τροπολογία για πλήρη φορολογική εξομοίωση βουλευτών - πολιτών (Video)

https://www.youtube.com/embed/ewlGid7gE40

Ο κ. Βούτσης ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει τροπολογία την επόμενη εβδομάδα για την «πλήρη φορολογική εξομοίωση των βουλευτών με την κατάργηση του 25%» για το οποίο δεν υπήρχε φορολόγηση και θα καταργηθεί.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι: “Πρόκειται για μια ουσιαστική συζήτηση που θα έπρεπε να γίνει δημόσια γιατί εδώ και χρόνια οι βουλευτές έχουν φύγει από τις πρόνοιες του Ζ’ ψηφίσματος της μεταπολίτευσης. Αυτά έχουν τελειώσει. Έχουν υπάρξει ουσιαστικές μειώσεις ως εισόδημα και θα υπάρξει και πλήρης φορολογική εξομοίωση. Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει”.

Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι στις αρχές Ιουνίου θα έρθουν προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής, διορθωτικές παρεμβάσεις στον Κανονισμό της Βουλής σε όλα τα θέματα που έχουν σημειωθεί δυσλειτουργίες, π.χ. στον τρόπο που εισάγονται τα νομοσχέδια, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, κ.α.

Όπως είπε θα υπάρξει αλλαγή στον τρόπο διεξαγωγής του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ώστε κάθε υπουργείο να έχει μια συγκεκριμένη μέρα για να υποβάλλονται οι ερωτήσεις στον υπουργό ώστε να μην υπάρχει αιτιολογία απουσίας του. Επίσης πρόσθεσε ότι θα έρθει μια σειρά ρυθμίσεων στις οποίες οι τροπολογίες θα μπαίνουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης θα ομαδοποιούνται οι τροπολογίες και στο τέλος θα διεξάγεται ειδική συζήτηση, επ’ αυτών. Αλλά όπως πρόσθεσε ο πρόεδρος της Βουλής «θα πρέπει να συνηθίσουμε να έρχονται μικρότερα νομοθετήματα». 

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL