Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
Fake αντιπολίτευση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Fake αντιπολίτευση

Όταν η πραγματικότητα σε διαψεύδει, υπάρχουν δύο επιλογές. Ή θα παραδεχτείς το λάθος σου ή θα καταγγείλεις την πραγματικότητα.

Η Ν.Δ. και τα φερέφωνά της υιοθετούν σταθερά τη δεύτερη και, όσο το επικοινωνιακό αφήγημά τους αποδεικνύεται παντελώς άτοπο, διολισθαίνουν ακόμη περισσότερο. Δεν καταγγέλλουν μόνο την πραγματικότητα, αλλά και όσους τολμούν να τη διατυπώσουν.

Τελευταίο και χαρακτηριστικό παράδειγμα η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, που επετέθη στον αντιπρόεδρο της Κομισιόν μέσα στη Βουλή επειδή τόλμησε να πει καλά λόγια για την πορεία της οικονομίας της χώρας μας.

Πρόκειται για άλλο ένα κομμάτι στο παζλ της πολιτικής αθλιότητας που στήνεται από το 2015, όταν εκλέχθηκε η πρώτη αριστερή κυβέρνηση στη χώρα, και που επί αρχηγίας του Κ. Μητσοτάκη η τακτική αυτή έχει επιλεγεί ως επικοινωνιακός μονόδρομος.

Είτε θέλουν να το δουν είτε όχι, η χώρα μετά τη συμφωνία με τους θεσμούς είναι στην κρίσιμη καμπή που οδηγεί τη χώρα σε μια νέα σελίδα. Θα είναι εύκολος ο δρόμος; Όχι. Θα είναι σύντομος; Όχι. Αλλά ευτυχώς δεν είναι στο χέρι τους ούτε μπορούν να αντιστρέψουν αυτή την πορεία.

Από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και της Εργάνης, για τα οποία η αξιωματική αντιπολίτευση σφυρίζει αδιάφορα, φαίνεται ξεκάθαρα η σταθερά καθοδική πορεία της ανεργίας, την οποία αυτοί εκτόξευσαν σε δυσθεώρητα ύψη. Επίσης καταγράφουν ένα πολύ σημαντικότερο ποιοτικό στοιχείο. Η πλειονότητα όσων μπαίνουν ξανά στην αγορά εργασίας βρίσκουν κανονική δουλειά με πλήρη σύμβαση εργασίας και όχι μερική απασχόληση των δύο και τριών ωρών.

Οι κάβοι για την πλήρη επιστροφή στην κανονικότητα που μας στέρησαν είναι ακόμη πολλοί, αλλά οι ειδήσεις που έρχονται από την πραγματική οικονομία, αλλά και από το διεθνές περιβάλλον για τη χώρα μας, είναι αισιόδοξες.

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την αντιπολίτευση των fake news και της virtual reality που βιώνουν εκεί στη Ν.Δ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL